Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turistički optimizam

U Karlovcu lani prespavala 34.662 turista, 23 posto više nego 2009.

'Karlovac - Predstavljena analiza turistickog prometa.Nikolina Lisac djelatnica TIC-a131010 Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
17.01.2011.
u 15:44

Među strancima najviše je Nijemaca, sa 11,79% noćenja, slijede gosti iz Poljske, Italije, Austrije, Francuske i Nizozemske

U Karlovcu gosti, na žalost, uglavnom (samo) prespavaju, jer tu, prosječno, ostaju 1,7 dana, no lani ih je to učinilo 23 posto više nego u 2009.! Karlovačka Turistička zajednica zabilježila je 34.662 noćenja, koja su, većinom, ostvarili domaći gosti - 32,59 posto.

 – Među strancima najviše je Nijemaca, sa 11,79% noćenja. Slijede gosti iz Poljske, Italije, Austrije, Francuske i Nizozemske – precizirala je Nikolina Lisac iz Turističke zajednice.

Najviše gostiju spavalo je u hotelima, koji su zabilježili 23.237 noćenja, većinom stranaca. Domaći su gosti više birali privatni smještaj, dok su u restoranima sa sobama podjednako noćivali i jedni i drugi. Jedini karlovački kamp Radonja imao je 243 noćenja, samo stranaca.

Komentara 5

MA
Madrigal
16:29 17.01.2011.

1,7 je najnormalniji prosjek za kontinent, čak vrlo dobar. Zagreb ima 1,63, Samobor 1,5...opet novinari donose \"stručne zaključke\".

RA
Razum
16:57 17.01.2011.

večernjakovi matematičari opet udaraju. nakon šta su za tri poskupljenja od 13% rekli da režije idu gore 40% sad se ne kuže u prosjeke. 1.7 ne da je dobro nego je odlično za grad koji ima i tranzitni turizam, a i 20 tisuća je okej brojka. pa nije Karlovac ljetovalište, takav prosjek ima i Rjieka. više bi volio pročitati šta ima s kampom, koliki dolaze u ribičiju pa spavaju u dugoreškim ili rakovičkim kampovima jer u gradu nema jeftinog smještaja.

OD
ODzizsKrajst
19:42 17.01.2011.

Karlovac pod udarom HDZ-ovih trupa i sa strahotama poput hotela Korana usred prekrasnog koranskog šetališta (hotela koji još malo pa će biti duže sablasna ruševina nego što je radio) ima svoje frustracije u vezi turizma pa valjda zato ovi doista netočni zaključci. Jer ovo stvarno jest dobar rezultat za kontinentalni grad, a \"Razuma\" ću morati ispraviti - Rijeka nema ovakav prosjek, Rijeka ima prosjek 1,3 ;) Uglavnom, rezultat je za pohvalu, kamo sreće da se netko počne baviti obnovom hotela Korana. Ali reći ću koju i o karlovačkom Večernjaku. Čini mi se da je \"Razum\" prilično ogorčen time kakav je Večernji list danas i tu ga sa žaljenjem mogu samo podržati. Ali mislim da je fer reći kako je karlovački Večernjak bolji od Večernjaka kao takvog. Ima kvalitetnih novinara, po odlasku zloglasnog T.V. i većina je urednika bila dobra, pisali su i pišu o svemu, za razliku od mnogih niti se ulizuju vlasti niti se boje, jedino možda nekad malo previše zacrne (kao ovdje :) ) ali u takvom društvu živimo. U svakom slučaju, karlovačke stranice vrijedi pročitati, šteta što je većina ostalog počela nalikovati na nekakav žuti tabloid.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije