Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema NOVIH oboljelih

U Karlovcu 'drive in' testiranje. U Ogulinu još 14 medicinara u samoizolaciji

U Općoj bolnici Karlovac otvoreno  "drive in" testiranje na koronavirus
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/5
02.04.2020.
u 13:16

Inače, u Karlovačkoj županiji je u Općoj bolnici Karlovac hospitalizirano 7 osoba, 13 ih je na kućnom liječenju, što je tri osobe više koje su otpuštene u zadnja 24 sata iz bolnice,  te su 2 osobe u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu

I karlovačka Opća bolnica od danas je uspostavila 'drive in' mogućnost uzimanja uzoraka za osobe koje sumnjaju na oboljenje od koronavirusa.

- Osobe prođu automobilom kroz COVID ambulantu koju smo oformili pred ulazom u donju bolnicu i bez da izlaze iz automobila, uzimamo im bris i šaljem na analizu u Zagreb. Na taj način možemo obraditi od 30 do 40 osoba. Svi oni dolaze od prilike u isto vrijeme, uz prethodnu najavu dan ranije kada ih na testiranje k nama uputi obiteljski liječnik, infektolog ili epidemiolog, a zbog sumnji u zarazu jer su bili u kontaktu sa zaraženom osobom, došli s nekog puta ili imaju simptome koje su povezuju s COVID-19.  Rezultate takvog testiranja čekamo od 12 do 18 sati, ovisno o pritisku u Zagrebu - pojasnio je dr. Ervin Jančić, ravnatelj Opće bolnice Karlovac.

Video: Pogledajte što predviđaju naši znanstvenici: Koliko bi mogla trajati pandemija?

Dodao je da je karlovačka bolnica, ako tako odluče nadležni, spremna i sama raditi analize uzoraka, obzirom da imaju stručno educirano osoblje koje, uz potrebnu sofisticiranu opremu koju bi u tom slučaju trebali dobiti, u vrlo kratkom vremenu mogu odgovoriti na taj izazov.

Inače, u Karlovačkoj županiji je u Općoj bolnici Karlovac hospitalizirano 7 osoba, 13 ih je na kućnom liječenju, što je tri osobe više koje su otpuštene u zadnja 24 sata iz bolnice,  te su 2 osobe u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu.

- Još uvijek je 14 zdravstvenih djelatnika pod administrativnim nadzorom. Riječ je o zdravstvenim djelatnicima ogulinske bolnice, dok je za zdravstvene djelatnike karlovačke opće bolnice završen administrativni nadzor te su se vratili na posao - poručio je Josip Ribar, načelnik Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.

Djelatnici PU Karlovačke svakodnevno provjeravaju osobe stavljene pod administrativni nadzor (samoizolaciju). U protekla 24 sata bilo je 11 kršenja po pitanju propusnica.

- Stožer CZ Karlovačke županije zajedno sa nadležnim službama nastavio je provođenje inspekcijskog nadzora tvrtki na području Karlovačke županije. Jučer je proveden inspekcijski nadzor u tvrtki RETA d.o.o. te provedenim nadzorom nisu utvrđeni nedostaci u primjeni mjera vezanih za suzbijanje epidemije COVID-19. Dio radnika po Odluci obavljaju rad od kuće, radnici skladišta i maloprodaje rade naizmjenično te su formirane smjene. Za sve radnike osigurana su dezinfekcijska sredstva te zaštitna oprema (rukavice i maske), dezinficiraju se radna mjesta te su osigurane sve ostale propisane sigurnosne mjere - dodao je načelnik Ribar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije