Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužen vozač

U kamionu ilegalno prevozio migrante od kojih su četiri poginula

Četvero ljudi je poginulo u prevrtanju kamiona kod Okučana
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
07.06.2021.
u 14:13

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika do pravomoćnosti presude

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podiglo je optužnicu protiv 43-godišnjeg vozača, državljanina Srbije, koji je 22. ožujka ove godine prouzročio prometnu nesreću na autocesti A3 u kojoj su poginula četiri migranta. Tereti ga se za počinjenje kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj te izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Kako se navodi u optužnici, osumnjičeni je u nakani da ostvari protupravnu imovinsku korist prevoženjem ilegalnih migranata preko teritorija RH, u kamion s prikolicom kojim je upravljao u Podgrađu u blizini granice sa Srbijom primio strane državljane bez putnih isprava. Tereti ga se da ih je primio u zatvoreni prostor za smještaj tereta u kojem su bile palete "tetra-brik" ambalaže u rolama (bruto težine 15,51 tona). Bio je svjestan opasnosti za živote migranata pri prijevozu u takvim uvjetima, no pristao ih je prevoziti prema Zagrebu.

U blizini Okučana vozač je vozilom prešao na travnatu bankinu, pri čemu je došlo do zanošenja vozila, prevrtanja na bočni dio te udara u metalnu odbojnu ogradu. Usljed udara i prignječenja dijelovima tereta pet je osoba teško tjelesno ozlijeđeno, a četiri su osobe smrtno stradale.

Kako smo ranije pisali, u tovarnom prostoru prikolice nalazila su se 24 migranta, većinom mlađe životne dobi. U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika do pravomoćnosti presude.

Komentara 1

Avatar zbog- udbasa -beskucnik
zbog- udbasa -beskucnik
14:34 07.06.2021.

nista novo s tog glupog istoka ili nam voze migrante ili kokain.ha.ha.ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije