Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U ovom hrvatskom gradu broj pasa koji su napali ljude i životinje porastao je za 86 posto

Posebna kategorija pasa su opasni psi, a je li neki pas opasan utvrđuje veterinarski inspektor nakon prijave.
15. srpnja 2020. u 18:11 2 komentara 2740 prikaza
pas,napad psa
Foto: Thinkstock

Za čak 86 posto porastao je na području Policijske postaje Varaždin broj prekršaja držanja životinja bez nadzora. U svih 13 slučajeva u prvih šest mjeseci radilo se o psima koji su napali ljude ili druge životinje, nanijevši im ozljede.

- Uzrok je bio neprimjereno držanje životinja u ograđenom prostoru, najčešće dvorištu, ili prilikom izvođenja na javnu površinu. Stoga skrećemo pozornost građanima da imati psa znači imati i veliku odgovornost za njegovu dobrobit, za svoje obveze prema psu, ali i drugim ljudima - kažu u PU varaždinskoj.

Predivan je! Dječak spasio sestru od ugriza psa, a njegovo objašnjenje rasplakalo je mnoge

Odlukom Grada Varaždina o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama, pse se smije izvoditi na javne površine samo ako su označeni mikročipom, na povodcu i pod nadzorom posjednika. Iznimno, psi se mogu kretati bez povodca uz nadzor vlasnika na prostoru parkova za pse i na livadama i šumama ako nisu dio lovišta ili užem centru grada Varaždina.

Posjednik ljubimaca dužan je držati ih tako da ne ometaju mir sustanara ili na drugi način krše dogovoreni kućni red stambene zgrade i stanara okolnih nekretnina. Posebna kategorija pasa su opasni psi, a je li neki pas opasan utvrđuje veterinarski inspektor nakon prijave. 

U Medulićevoj se urušio dio zgrade
MEDULIĆEVA ULICA
Urušio se dio zgrade u centru Zagreba: 'Pukim slučajem bio sam izvan prostora i nije se dogodilo ono najgore'
Auro Domus
KRIPTO-BUDUĆNOST
5 predikcija koje se očekuju na tržištu kriptovaluta u 2021. godini
  • sttipe:

    Ponegdi su prava pošast!!! Ovo je legitiman razlog kažnjavanja ljudi koje se očekuje, i dokaz da ni jedna vlast do sada nije ni mrve brinila o građanima, nego samo o sebi i eu šefovima!!! Kazne za ovakve stvari su smješne, ... prikaži još! a posljedice strašne!!! Bidnoj babi sadrobilo puno kostiju, na obe ruke, i bilo bi joj najlakše da ju je pas odma ubija!!! 3-4, godine robije, bi bilo primjereno... Pratite koliko i kako će bit kažnjen vlasnik!!! Gradovi izasrani, svaki pedalj, i još gore, ispišani!!! Psi se većinom šetaju sami, u gluve ure... Tučnjave po plažama svakodnevne, iako 100m dalje ima plaža za pse, go.no neće tamo, nego među ostale, sa "svojim čedom"!!! Kad prođe po šugamanu, ili ti raskopa stvari, samo " izvini" priko neke stvari... Kad ti izdere ditetu lice, zbriše bez "izvini", ostavi te "institucijama sistema", koje su ti onda veća patnja od beštija i nekulture!!! Afrika sa strujom...

  • zg1985:

    izgleda da je porastao i broj roma