Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'VELIKI POTHVAT'

Plenković zahvalio vatrogascima. Sutra sudjelovanje u mimohodu

Plenković i Krstičević posjetili zračnu bazu Zemunik i protupožarnu eskadrilu
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
04.08.2017.
u 15:08

'Zadovoljstvo nam je danas ovdje biti zajedno s našim vatrogascima i pripadnicima Hrvatske vojske i svim snagama angažiranima na gašenju ovog velikog požara'

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar obrane Damir Krstičević i ministar zaštite okoliša Ante Čorić obišli su u petak požarište na dijelu Nacionalnog parka Krka, u blizini manastira Krka. 

Plenković i Krstičević posjetili zračnu bazu Zemunik i protupožarnu eskadrilu
1/23

Premijer je zahvalio svima koji su sudjelovali u gašenju požara: vatrogascima sa zapovjednicima Tucakovićem i Dukićem, Crvenom križu, lokalnoj samoupravi sa županom Paukom i pripadnicima Oružanih snaga Hrvatske vojske te potpredsjedniku Vlade i ministru obrane Damiru Krstičeviću, posebno izrazivši zahvalnost za osiguranje kuća i sprječavanje veće štete. 

Požar na području Kistanja buknuo je u utorak, a u srijedu prijepodne je zbog visokih temperatura i vjetra ušao u NP Krka nizvodno od manastira Krka. Gorjelo je dva dana gorio u Nacionalnom parku, zahvatio oko 200 ha njegove površine, i to uglavnom nepristupačnog kanjona izvan sustava posjećivanja. Upravo je nepristupačnost terena gasiteljima otežavala gašenje požara.

Plenković i Krstičević posjetili zračnu bazu Zemunik i protupožarnu eskadrilu
1/30

Krstičević: Gasitelji sutra na mimohodu u Kninu

Ministar Krstičević istaknuo je kako je sinergijom lokalne zajednice i svih službi požar koordiniranom akcijom i pravovremenom reakcijom stavljen pod kontrolu.

"Na požaru je od srijede angažirano i pedesetak pripadnika Hrvatske vojske, a bez ovih ljudi koji su četiri dana na terenu ne bi bilo moguće zaustaviti vatru", istaknuo je i najavio kako će vatrogasci i vojnici koji zadnjih dana gase ovaj požar u subotu sudjelovati na mimohodu u Kninu na središnjoj svečanosti u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković je kazao kako se obilaskom terena pokazuje briga o gasiteljima, ističući kako je cijeli protupožarni sustav pravovremeno reagirao i odradio sve što je bilo potrebno, od angažiranja vojske do pomoći u ljudstvu i opremi iz cijele Hrvatske.

Tucaković: Kad završi sezona mijenjati Zakon o vatrogastvu

 Zauzeo se i za izmjene Zakona o vatrogastvu. "Puno posla je pred nama, tako da treba čekati da završi sezona kako bi se uhvatili rješavanja i izmjena onoga što je manjkavo. Još jednom ovim putem zahvaljujem vatrogascima, pilotima kanadera, vojnicima i njihovim obiteljima, jer treba izdržati ove paklene dane i vrućine što nije nimalo lako, ali izdržat ćemo sve“, poručio je.

 I županijski vatrogasni zapovjednik Dukić naglasio je kako je požar pod kontrolu gasitelja stavljen zahvaljujući pravovremenoj koordiniranoj akciji. "Zajednički radimo iz godine i ovim putem zahvaljujem stožerima Općine Kistanje, gradu Skradinu, županijskom stožeru, Nacionalnom parku Krka, policiji, vojsci i svim strukturama koje sudjeluju u ovoj akciji. Da nismo svi umreženi i da nema naših vatrogasaca na terenu, ne bi bilo uspjeha“, rekao je Dukić.

 Požarište kod Kistanja obišli su i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, župan Goran Pauk, ravnatelj Nacionalnog parka "Krka" Krešimir Šakić, ravnatelj Države uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić i drugi.

 Veliki požar na području Kistanja buknuo je u utorak i još nije lokaliziran. Trenutno su na terenu 124 gasitelja s 37 vozila, a domaćim vatrogasnim snagama pomažu i one iz Ličko-senjske, Zagrebačke, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske županije i Grada Zagreba te 50 pripadnika Hrvatske vojske.

Komentara 1

Avatar whitesox
whitesox
13:12 05.08.2017.

Da političari rade svoj posao požrtvovano kao vatrogasci?nebo bi nam bila granica!Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti svima građanima RH želim radost u srcu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije