Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velike poteškoće

Snažni udari vjetra: U Ivancu i Lepoglavi letjeli krovovi, pijavice kod Dubrovnika

Jugo u Dalmaciji
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/17
10.02.2020.
u 16:45

– Jaki udari vjetra podignuli su krov na zgradi poštanskog ureda u Lepoglavi u ponedjeljak ujutro, potvrdili su iz varaždinske policijske postaje.

Velike probleme diljem zemlje rade udari vjetra. U Lepoglavi i Ivancu letjeli su krovovi, u Đurđevcu čupala stabla, a na području Dubrovnika formirale su se pijavice. 

– Jaki udari vjetra podignuli su krov na zgradi poštanskog ureda u Lepoglavi u ponedjeljak ujutro – potvrdili su iz varaždinske policijske postaje. 

Video: Jak vjetar u centru Zagreba

Kako navode 24sata, na terenu su policijski i vatrogasni službenici koji osiguravaju prostor oko zgrade kako ne bi ništa palo na prolaznike, a ozlijeđenih zasad nema.

Vjetar je odnio krov s garaže na kućnom broju četiri, a dvije kuće dalje odnio je dio šindre i oluka. Zbog toga su morali intervenirati i vatrogasci. Kako javlja Regionalni, jak vjetar odnio je i limeni krov u Ulici Ivana Gorana Kovačića sa zgrade u kojoj se nalazi tvrtka Tokić autodijelovi.

VIDEO Vjetar uništio krovove u Ivancu i Lepoglavi

Na području Dubrovnika formirali su se funeli i pijavice, javlja Dubrovački dnevnik. 

Jugo u Dalmaciji
1/17

Meteoalarm upozorava da su na sjeveru Hrvatske mogući mjestimice olujni udari jugozapadnog vjetra, uz najjače udare vjetra brzine 65-105 km/h. Na području Like i Gorskog kotara i u najvišem gorju mogući i orkanski udari jugozapadnog vjetra, uz udare vjetra 90-130 km/h.

Snažan vjetar harao je danas i Slavonijom, a razrušio je park u Koriji nadomak Virovitice. Doslovce je čupao stabla, srušio je čak i spomenik. Park je pun limenih dijelova krovova s obližnjih kuća.

Vremenska prognoza za ponedjeljak

– U nastavku tjedna vrijeme će biti promjenljivo, povremeno uglavnom uz malo kiše, češće u kopnenom području, gdje je moguća i poneka snježna pahulja, osobito u gorju u drugom dijelu srijede. Vjetar će u većini unutrašnjosti biti slabiji nego u ponedjeljak, ali će na Jadranu i sljedećih dana povremeno biti jak, mjestimice i olujan, i to ne samo jugozapadni i jugo, nego gdjekad i bura, najavljuje HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

U ponedjeljak prijepodne u Slavoniji, Baranji i Srijemu bit će djelomice sunčano. Poslijepodne oblačnije, a krajem dana mjestimice kiša. Bit će vjetrovito, uz umjeren i jak jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 5°C, a najviša dnevna između 14 i 16°C. I u središnjoj će Hrvatskoj biti iznadprosječno toplo te promjenljivo oblačno i vjetrovito. Poslijepodne i navečer ponegdje će biti kiše. Puhat će umjeren i jak, u višim predjelima na udare i olujan jugozapadnjak.

Na sjevernom Jadranu i u gorju većinom oblačno i vjetrovito. Povremeno će biti kiše, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjeren i jak, mjestimice na udare i olujan jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 4°C, uz obalu između 9 i 12°C. Najviša dnevna uglavnom između 10 i 14°C. U Dalmaciji promjenljivo oblačno, ponegdje s kišom. Puhat će umjereno, prema otvorenom moru i jako jugo, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito.

Jutarnja temperatura zraka od 1 do 3°C, uz obalu između 9 i 12°C, a najviša dnevna uglavnom od 13 do 16°C. Podjednako relativno toplo bit će i na jugu Hrvatske, a pri tome djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Uz povremeno više oblaka mjestimice će biti kiše. Puhat će umjereno i jako jugo i južni vjetar – navodi se u prognozi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije