Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još se zbraja

U Istri zbog vodene bujice šteta zasad veća od 50 milijuna kuna

umag, štete, poplava (1)
Foto: Saša Miljević/PIXSELL
1/10
20.09.2010.
u 14:45

Po riječima zamjenika istarskog župana Vedrana Grubišića, ukupne su štete veće od 50 milijuna kuna, što prelazi 20 posto proračuna Umaga, Novigrada i Brtonigle.

Još traje zbrajanje šteta koje je vodena bujica napravila na sjeverozapadnom dijelu poluotoka, a najviše su stradali Umag, Novigrad i Brtonigla. Za Brtoniglu je već u nedjelju proglašeno stanje elemantarne nepogode, a čim se zbroje sve štete bit će to učinjeno i za Umag i Novigrad.

Po riječima zamjenika istarskog župana Vedrana Grubišića ukupne su štete veće od 50 milijuna kuna, što prelazi 20 posto proračuna Umaga, Novigrada i Brtonigle.

U Umagu je najviše stradalo područje grada Komunela, gdje je 200-tinjak kuća poplavljeno, a u Novigradu je najveća šteta na novoj sportskoj dvorani gdje se voda još uklanja. Procjenjuje se da je samo na drvenim podovima dvorane, koja je stajala 40-ak milijuna kuna, bujica napravila štetu od 10-ak milijuna kuna. Neprocjenjive su štete i na vinogradima na kojima je ovih dana trebala započeti berba.

Komentara 5

AU
aurora08
19:15 20.09.2010.

hehehehehehe neka tuze ids i one koji su prodali gradilista uz more po 1DM, vjerovali ili ne i to tocno ni vise ni manje nego 1

AU
aurora08
19:16 20.09.2010.

dodatak dole mi je pobjeglo a moralo je stajat 1,000.000 kvadratnih metara hehehehehe ti imaju lovu da ih azstite danas heheheheehehe ids, ids, ids ids, ids

OB
-obrisani-
18:24 20.09.2010.

Ćim ta prokleta voda jednom izađe iz struge onda se to nemre nikako zaustaviti... I stravično izgleda kada posle tih poplava uspiješ izbaciti tu vodo iz kuče ili nekog drugog objekta..Sve smrdi, sve mokro i grozno..I treba bar mjesec dana toplog vremena da se bar donekle materijal osuši ali jasno nikada kuča nije više ista..Imam iskustva sa tim i moram reči da je ta nemoč uz tu ogromnu vodu strašna..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije