Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U isto vrijeme bila je i u HNS-u i u HDZ-u

Žurim, javit ću se kasnije, prekinula je razgovor Nella Slavica i više se, naravno, nije javila
19. ožujka 2019. u 06:36 65 komentara 16362 prikaza
Ravnateljica Nella Slavica
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Nella Slavica, nova ravnateljica Nacionalnog parka Krka, koja je i prije tog posla bila na izdašnoj funkciji ravnateljice Studentskog centra u Šibeniku, istodobno bila je članica HNS-a i članica HDZ-a. Prema informacijama Večernjeg lista, Nella Slavica se u HNS učlanila 2003. godine, a u HDZ 13. travnja 2007.

NP Krka BROJNI PLANOVI U Nacionalni park Krka ulaže se 185 milijuna kuna

“To je pogreška, ja sam u HDZ-u”

Iz HNS-a se Slavica, prema našim informacijama, iščlanila 15. veljače 2019. godine, odnosno sedam dana nakon što je izabrana za novu ravnateljicu NP Krka. Nella Slavica je prije SC-a u Šibeniku radila u Jedriličarskom klubu “Uskok” u Zadru i bila je članica tamošnjeg HNS-a. Večernji je list u posjedu popisa članova zadarskog HNS-a na kojem je i ime Nelle Slavice kao i broj mobitela na koji smo je jučer dobili. Kada smo nazvali Nellu Slavicu i suočili je s podatkom da je istodobno bila članica HNS-a i HDZ-a, samo je poručila da je to neka greška te da je ona članica HDZ-a od 2007., a razgovor je završila rekavši: “Žurim na jedan sastanak, čujemo se kasnije”. Naravno, više se nije javljala. Da Slavica nije članica HNS-a tvrdili su jučer i u središnjici HNS-a u Zagrebu, no Milan Stojanov, predsjednik HNS-a Zadarske županije, potvrdio nam je da je ime Nelle Slavice imao na popisu zadarskih članova HNS-a.

– Tu gospođu nikada nisam vidio u stranci, ali ime Nelle Slavice bilo je na popisu zadarskih HNS-ovaca. Ona više nije članica HNS-a, vjerojatno je bila samo pasivan član, a kada se točno iščlanila ne bih znao reći – rekao nam je jučer Stojanov i dodao: – Po statutu bilo koje stranke, nijedan član ne može istodobno biti u dvije stranke, ali tko to provjerava.

Krešimir Šakić: 'Neki na Krki traže prirodu i mir, a sada imaju i 30 km novih staza'

Formalnu odluku o izboru Nelle Slavice za ravnateljicu NP Krka donio je HDZ-ov ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić, jednako kao i u slučaju NP Plitvička jezera. Kadroviranje u oba nacionalna parka izazvalo je zanimanje javnosti, ali i trvenja u HDZ-u. Zbog Plitvica su započeli problemi Darka Milinovića u HDZ-u jer je bio napao Ćorića da kadrovira na način da ponižava HDZ-ovce u Lici, što je kasnije kulminiralo izbacivanjem Milinovića iz HDZ-a.

Izbor ministra Ćorića

U slučaju NP Krka, natječaj je izazvao zanimanje jer se na njega bila javila i Josipa Rimac, bivša kninska gradonačelnica i državna tajnica u Ministarstvu uprave. Tada se u medijima nagađalo da je nova pozicija namijenjena Rimac, ali istodobno se pisalo da za Nellu Slavicu lobira Nediljko Dujić, predsjednik šibensko-kninskog HDZ-a. Pisalo se i da je Dujić u odličnim odnosima s ocem Nelle Slavice. U HDZ-u su određeni izvori jučer komentirali kako je očito važnije imati više članskih iskaznica kako bi se napredovalo u HDZ-u nego biti odan toj stranci. Čak su neki i u HNS-u neslužbeno komentirali kako je Nella Slavica shvatila važnost višestranačja.

HNS predstavio odluku o izlasku stranke na izbore za Europski parlament Zvonimir Despot HNS ne zanimaju ni reforme ni napredak, osim napretka na njihovu stranačkom računu

Kada smo Nediljka Dujića jučer pitali je li znao za Slavičino dvostranačje dok je lobirao za nju, on nam je uzvratio:

– Odakle vam to da sam ja lobirao za nju? Ona je izbor ministra Ćorića. Bez obzira na sve priče, ja sam se držao po strani.

Dijabetes nekad i sad
Povijest i budućnost šećerne bolesti
Ova bolest jedna je od najvećih čovjekovih neprijatelja! Hrvatska profesorica: U zadnjih 10 godina došlo je do ogromnog napretka
Argeta
Zero Food Waste
Svaki dan sam naviknut bacati ostatke kruha. Evo zašto sam to odlučio promijeniti