Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja s Izraelom

U Iranu dvije osobe osuđene zbog špijunaže: Osuđeni na 12 godina zatvora

Ilustracija
Foto: Getty Images
27.08.2019.
u 13:48

Anousheh Ashouri je među nekolicinom građana s dvojnim državljanstvom koji su trenutačno u iranskim zatvorima. Iran ne priznaje dvojno državljanstvo i u pravilu ne dopušta konzularni pristup zatvorenicima.

Dvije osobe, među kojima je iransko-britanska državljanka, osuđene su u Iranu zbog "špijunaže" u korist Izraela, rekao je u utorak glasnogovornik pravosudne vlasti.

Anousheh Ashouri koja ima dvojno državljanstvo, osuđena je na deset godina zatvora zbog "prenošenja informacija Mossadu", izraelskoj tajnoj službi, rekao je glasnogovornik Gholamhossein Esmaili, prenosi Mizan, tijelo pravosudne vlasti.

Osuđena je na još dvije godine zatvora zbog toga što je, tvrdi iransko pravosuđe, primila 33.000 eura "nezakonita novca iz Izraela".

Ali Johari, iranski državljanin, dobio je deset godina zbog "različitih oblika špijunske djelatnosti, pa tako i veza s Moosadom te sastanaka s pojedincima povezanim s cionistima" (Izraelom), dodao je Esmaili.

Po njegovim riječima, Johari je bio u kontaktu s agentima u Indiji, Laosu i Šri Lanki, odlazio je na teritorije pod izraelskom okupacijom i "počeo postupak stjecanja izraelskog državljanstva", zakletog neprijatelja Iranske Islamske Republike.

I Johari je osuđen na dvije godine zatvora zbog "primanja nezakonitih donacija", kojih se vrijednost ne navodi.

Anousheh Ashouri je među nekolicinom građana s dvojnim državljanstvom koji su trenutačno u iranskim zatvorima. Iran ne priznaje dvojno državljanstvo i u pravilu ne dopušta konzularni pristup zatvorenicima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije