Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Pusić:

'U Iraku je još 20 do 30 Hrvata, pozvali smo ih da se vrate'

Vesna Pusić
Patrik Macek/PIXSELL
18.06.2014.
u 14:40

U Iraku su ostali hrvatski državljani koji rade za strane kompanije.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić kazala je danas da je hrvatskim državljanima koji se nalaze u Iraku izdana preporuka da se vrate, a rekla je i da je većina tvrtki već povukla svoje ljude iz te države u kojoj se posljednjih tjedana razbuktao sukob službene vojske i islamista.

U stalnoj komunikaciji sa još 20 do 30 hrvatskih državljana u Iraku cijelo vrijeme su hrvatski veleposlanik i još jedan diplomat.

Ministarstvo je s njima u stalnom kontaktu. U toj državi su većinom ostali hrvatski državljani koji rade za strane kompanije dok su uglavnom smješteni na sigurnijem sjeveru Iraka koji je pod kontrolom Kurda.

>>Stiže kalifat, a Irak kakav je sad odlazi s političke karte svijeta

>>Američki vojni brod s 550 marinaca uplovio u Perzijski zaljev

>>Ministarstvo: Spremni smo evakuirati Hrvate iz Iraka

Komentara 4

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
15:24 18.06.2014.

Ministarstvo je u tako čestom kontaktu sa svakim od njih, da ih eto, jednostavno ne stignu izbrojiti kako spada. Jeli 20 ili 30, Vesnica?

AA
aabbcc
15:49 18.06.2014.

Pa gdje da se vrate, sto im nije rekla da odmah produze za Kanadu !

ST
stomugromova
15:41 18.06.2014.

Gospođo Pusić,pa zašto bi bježali ? Zar tamo ne dolaze vaši Prijatelji Sirije,koje ste vi naoružavali ? Zašto bi onda bježali od njih ? Neka se samo pozovu na vas i neće im pasti dlaka s glave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije