Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moguća operacija u Iraku

Američki vojni brod s 550 marinaca uplovio u Perzijski zaljev

USS Mesa Verde
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
16.06.2014.
u 18:53

Pentagon je u izjavi naveo kako je USS Mesa Verde sposoban izvesti cijeli niz različitih operacija brze reakcije i odgovora na krizu

Američki amfibijski transporter USS Mesa Verde s 550 marinaca uplovio je u ponedjeljak u Perzijski zaljev radi moguće operacije u Iraku, prenosi RT.

Pentagon je u izjavi naveo kako je USS Mesa Verde sposoban izvesti cijeli niz različitih operacija brze reakcije i odgovora na krizu

Brod je u Perzijski zaljev uplovio nakon što je američki predsjednik Barack Obama izjavio da razmatra vojnu akciju kako bi pomogao iračkoj vladi u borbi s militantima koji su već zauzeli velike dijelove zemlje. No Obama je izjavio kako ne namjerava slati kopnene snage ponovno u Irak.

Podsjetimo, SAD je u zaljev u subotu već poslao nosač aviona USS George H.W. Bush.

>> Obama sada donosi odluku: Invazija ili samo podrška 

>> SAD šalje nosač zrakoplova u Perzijski zaljev za slučaj intervencije u Iraku

Komentara 7

NE
Nepokolebljiv
22:19 16.06.2014.

USS Mesa Verde je ploveci dok za prevoz, lansiranje i prihvat amfibijskoh transportera. Moze prenijeti na bilo koje mjesto na svijetu ili dva "hoverkrafta" ili jedan veci desantni amfibijski brod. Ti brodovi nisu sposobni ploviti otvorenim ili jace uzburkanim morima na duze ture i zato im treba nosac - transporter koji ce ih prevoziti. To je Mesa Verde.

Avatar angelkovich
angelkovich
10:39 17.06.2014.

jope su ugroženi američki interesi....10.000 milja od usa....šmrc

BA
banini
19:04 16.06.2014.

Ovaj će intervenirati s nekoliko Tomahawka projektila, ako se Al Qhaida previše približi največim naftnim poljima. A ne zato što ovi nemilice kolju civile.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije