Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

U Iraku 75 antikviteta 'isplivalo' zahvaljujući kiši

Pronađene su "posude od terakote, kovanice i metalni dijelovi" iz partskog (antička Perzija) i islamskog razdoblja, rekao je za AFP Husein Fleih, čelnik ureda.
26. veljače 2018. u 07:02 2 komentara 885 prikaza
Arheološko nalazište/Ilustracija
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Ured za kulturne spomenike iračke pokrajine Babilona otkrio je ovih dana desetke predmeta zahvaljujući jakoj kiši koja se sručila na Borsipu, u središtu zemlje.

Poplava u Grčkoj 14 mrtvih Apokalipsa na jugu Europe: Pogledajte štete 'biblijskih razmjera' nakon katastrofalne poplave

Pronađene su "posude od terakote, kovanice i metalni dijelovi" iz partskog (antička Perzija) i islamskog razdoblja, rekao je za AFP Husein Fleih, čelnik ureda.

"Ti će se predmeti sada analizirati kako bi se odredila njihova starost", dodao je.

Takva otkrića koja se mogu zahvaliti kiši nisu rijetka, ali je malo dubinskih iskapanja na tom nalazištu blizu muslimanskog svetišta posvećenog Abrahamu.

"Lani je nakon kiše pronađeno oko tisuću predmeta, što pokazuje da su oni gotovo na površini i nisu duboko u zemlji", rekao je Fleih.

Mosul Opasnost Hoće li Irak omogućiti udaju 9-godišnjakinja? Bračni par Wisam i Shaymaa nade i strahove pretočili u kazališnu predstavu Irački Romeo i Julija u Hrvatskoj traže mir Hrvatska pomaže Djeca iz Iraka učila o minama
Financije
HIF
Morate potrošiti BUDŽETE ZA EDUKACIJE? Ovdje pronađite najbolje programe!
  • Avatar nekakav
    nekakav:

    nek nam kažu gdje je pola izložaka iz bagdadskoj muzeja. završilo u americi, ako i ona zlatna puška od sadama huseina?