Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahtjev DIP-u
Povratak na članak

'U ime obitelji' zatražili izuzeće GONG-a tijekom referenduma

- Budući da udruga GONG već duže vrijeme javno provodi svojevrsnu anti-kampanju protiv predmetnog referenduma, očito je da ista već sada i aktivno i pasivno utječe na buduće birače, navode iz udruge kao obrazloženje svog zahtjeva.

Komentari 84

ĆA
ćaćaća
10:57 09.11.2013.

gong je samo jedna od "nevladinih" organizacija koju je osnovala vlada u sjeni...a kao takvi rade za vladu na terenu..uz gong građanska akcija documenta i babe su najprozirnije u tom svom podilaženju vlasti...

VL
SI
silentium
10:54 09.11.2013.

Kako se financira GONG????? .....ja se izmucim za svoju crkavicu a oni imaju visoke place za jedan komentar u 2 mjeseca....SRAMOTA ZA OVU DRZAVU I VLADU KOJA IH FINANCIRA

VL
ML
Mary loo
12:24 09.11.2013.

Ovaj tko je radio redizajn portala jeo je BUNIKU, sve zbrda-zdola ispremiješano

VL
NE
NebitanTJ
11:15 09.11.2013.

Svaka čast, U ime obitelji. Ne znam hoće li dobiti bitku, ali lijepo su se uhvatili u koštac s ovim parazitima. GONG je sam sebe isključio, tako da ja mislim da se tu nema što puno raspravljati.

VL
FR
frankovid
10:47 09.11.2013.

GONG je u više navrata pokazao da je sve samo ne nepristran! Uvijek jaaaako dobro drže stranu i to gotovo u pravilu lijevima, LGBTI-ma i sličnima. Nikad nisu na strani naroda pogotovo kad je to u interesu Hrvatske. Svatko zna tko ih zapravo financira i da taj koji ih financira radi sve da uništi sve s prizvukom "Hrvatsko"! Kao i uostalom većina tzv. "nevladinih udruga" i razno raznih "Stiftunga"! Da ne spominjem iskustvo iz prve ruke kad su nakon zatvaranja birališta GONG-ovci i SDP-ovci na nekim biračkim mjestima zaokruživali preostale prazne listiće i davali glasove SDP-u! Da, da , to su radili ti NEPRISTRANI Gongovci! Buniš se i nikom niš.... Što dalje s njima od referendumskih mjesta!!!

VL
Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
11:07 09.11.2013.

Sinoć je neka baba iz Vlade (koja govori štampati umjesto tiskati) je obrazlagala troškove referenduma. Kaže da će tiskanje listića i dnevnice onih koji ga provode iznositi čak 47 mil kn. Kako?! Nije teško izračunati da tiskanje 5 mil listića ne može biti više od 0.5 mil kn. Distribucija isto tako. Ako treba čak i 10.000 dnevnica, to je po 250 kn ukupno 2,5 mil kn. Nismo došli ni do 7, a kamo li 47 mil kn. Netko će opet "jamiti".

VL
ZA
zaric
11:14 09.11.2013.

Zanimljiv je rječnik kojim se "napredni" i uzori tolerancije služe: nazadni, klerofašisti, zaostali ... Taj me rječnik više podsjeća na neka stara vremena, za koja bih rado povjerovao da su iza nas, no izgleda da nam opet žele pružiti svoju "slobodu".

VL
CV
crna vrana
11:26 09.11.2013.

Potpuno opravdan zahtjev jer su se GONG-ovci javno politički svrstali na stranu onih koji ne podupiru ovaj referendum , pa po toj logici ne mogu biti objektivni promatrači provedbe istog .

VL
ZL
zlako
11:10 09.11.2013.

Ne želimo živjeti u sekularnoj đamahiriji,zemlji terora nego u slobodnoj Hrvatskoj i zato glasujmo za na referendumu.Sekularizam jest teror i ispiranje mozga.

VL
Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
13:11 09.11.2013.

Tko su uoće Occupy Croatia, gdje su registrirani kako se dođe do njih? i Zašto su relevantni za komentar?

VL
MI
miso
11:02 09.11.2013.

'U ime obitelji' je napravio veliki iskorak. Bilo bi dobro da na osnovi njihovog iskustva, ili da oni sami pokrenu u ime obitelji i referendumsko pitanje o društvenom modelu, jer to nikada Hrvate nije pitano (socijalizam nam je nametnut nakonon antifašističke borbe - kao da je onaj tko je protiv fašizma automatizmom i za socijalizam), a onada se kroz pitanje o osamostaljenju 90-tih nametnuo po istom modelu novi kapitalizam. Za što je stvarno narod moglo bi se istovremeno provjeriti 1. 12. uz ovaj referendum o braku.

VL
JO
johnxxx
12:26 09.11.2013.

Bravo za udrugu "U ime obitelji"!!! GONG treba prisiliti da se reigistriraju kao strana agentura jer u biti to i jesu i isključiti ih iz svih izbora kao promatrače jer nisu neutralni.

VL
Avatar Jorge
Jorge
11:50 09.11.2013.

Zanimljivo mi je kako sve udruge i stranke viču da treba mijenjati uvjete raspisivanja referenduma i time sijeku sebi granu na kojoj bi sjediti u budućnosti. Ja bih uvjete za referendum ostavio iste, a pojasnio i izmjenio samo proceduralne odredbe. Zanimljivi su mi ovi iz "Okupaj Hrvatsku", postaju nalik na svoje protivnike, stav o svemu - odgovornost nizašto.

VL
TR
Trajkovski
15:24 09.11.2013.

Ma neka gongovci budu iskreni i priznaju tko ih sve ove godine financira! A dok mi ne dokažu suprotno, smatrat ću da ih financiraju Englezi i Soroš!

VL
Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
16:22 09.11.2013.

Interesantno je kako upravo iz onih krugova iz kojih dolaze najžešće optužbe prema braku koji se "naziva tamnicom za žene" i "ostatkom primitivnog patrijarhalnog društva", istovremeno se tradicionalna obitelj izjednačava sa nasiljem i terorom, upravo ti iz tih krugova ti "napredni" i "prosvijećeni" iz izvanbračnih zajednica i koječega ostalog sad dižu halabuku. Neka mi odgovore, zar nije brak primitivan i potpuno u neskladu sa vašom odnom ideologijom - zašto vas je onda briga ako se on definira kao zajednica žene i muškarca? Licemjeri, osobe dvostrukih mjerila!

VL
Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
15:31 09.11.2013.

Ovakve stvari su zastrašujuće i pokazuju do kolike mjere je indoktrinacija za vrijeme totalitarnog komunističkog sustava uhvatila korijen kod nas, posebno u tzv. "naprednom" građanstvu. GONG je sluga partije, a ovaj proglas na kraju je nešto s čim bi se mogle podičiti danas jedino zemlje kao što je Sjeverna Koreja ili Kuba, a prije SSSR ili Treći Reich - zbog interesa vladajuće partije i zbog ideologije protiv demokracije i svake slobode misli, a pod krinkom vlastite ugroženosti. Koliko znam za naciste je njemački narod bio isto ugrožen od strane Židova i kad zamijenimo u ovom sramotnom proglasu riječi Crkva sa Židovi jasno je da je sve to jedna te ista stvar. Mogli su ueti bilo koji Hitlerov govor i samo prepraviti par riječi.

VL
AL
Alkana
16:10 10.11.2013.

Gotovo je nevjerojatno kako su se sve te nekakve "građanske" udruge digle na zadnje noge protiv mišljenja i volje većine hrvatskog naroda! S kojim pravom nam žele zatrti baštinu, traadiciju, svjetonazor, pravo na vlastito mišljenje i pravo da živimo u državi kakvu želimo??? I još k tome žive na grbači svih poreznih obveznika koje nazivaju zadrtim, klerofašističkim, prljavim, nazadnim....A vlada trlja ruke jer eto, oni odrađuju posao umjesto njih i već smišlja kako opet nešto progurati u Hrvatskoj čime će se dodvoriti truloj i dekadentnoj EU a na štetu Hrvatske. Gdje je neovisno pravosuđe, novinarsko društvo koje dozvoljava i šuti kad se jedne novine javno svrstavaju i nude besplatan prostor za kampanju protiv volje hrvatskog naroda izraženu na referendumu, a koliko znam, njihov vlasnik je državi dužan ogromne novce poreza. Ili je to podmirio? Treba pitati Linića što on o tome besplatnom prostoru u novinama misli. Jadno i prejadno, ali idemo naprijed i ne odustanimo u zaštiti svoje države i naroda od "kulture" smrti i uništenja svega pozitivnog, moralnog i vrijednosnog.

VL
Avatar rajetin
rajetin
13:18 12.11.2013.

Jasno mi je da je na tom transparentu tata plav, a mama ružičasta, kao nekad na čokoladama "Seka" i "Braco", ali zašto je jedno dijete ljubičasto, a drugo narančasto? Kao bismo trebali protumačiti te boje?

VL
DU
Deleted user
17:53 09.11.2013.

Tko su uopće vođe inicijative U ime obitelji. O tomu je pisao Večernjak 2. 6. 2013. godine. Dakle: doktor sociologije i povratnik iz Australije Vice Vincent Batarelo, doktor filozofije i povratnik iz SAD-a Stjepo Stephen Bartulica, liječnica i poduzetnica Željka Markić, akademski glazbenik i profesor violine Ladislav Ilčić te socijalni radnik i stručnjak za neprofitne udruge Krešimir Miletić ... Ladislav Ilčić, predsjednik udruge Grozd i političke stranke Hrast, Vice Batarelo Trenutačno je predstojnik Ureda za pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije, Željka Markić diplomirala je medicinu, ali nikada nije radila u struci. Kako dobro govori nekoliko stranih jezika, tijekom Domovinskog rata radila je kao producentica za CBS, BBC i RAI. Bila je novinarka i kratko urednica na HTV-u. Potom je tri godine uređivala Dnevnik Nove TV. Trenutačno je vlasnica tvrtke za ispitivanje lijekova i prevođenje. Otac Željke Markić je liječnik koji vodi Obiteljski centar i ima odlične veze s Katoličkom crkvom. Dr. Stjepo Bartulica ima američku biografiju, dolazi iz Amerike u kojoj je rođen prije 43 godine. Dopredsjednik stranke Hrast dr. Krešimir Miletić, Eto oni su ti koji su sve zakuhali, naravno uz svesrdnu pomoć Crkve u Hrvatskoj.

VL
DU
Deleted user
17:42 09.11.2013.

Naravno da su tražili izuzeće. Sad će početi tražiti da se odstrane svi koji bi ih mogli ugroziti i koji im smetaju.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.