Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodjela sredstava iz proračuna

Udruga U ime obitelji prijavila Milorada Pupovca zbog sukoba interesa

Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
15.02.2017.
u 20:22

Udruga smatra da se Pupovac nalazi u direktnom sukobu interesa jer je član tijela koje je dodjeljivalo te primalo financijska sredstva iz državnog proračuna

Udruga U ime obitelji Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa podnijela je prijavu protiv saborskog zastupnika Milorada Pupovca.

U priopćenju navode da su ga prijavili zbog odluke koja je donesena na sjednici Savjeta za nacionalne manjine, kojeg je Pupovac član, održanoj 5. svibnja 2016. godine gdje je odlučeno da će se Srpskom narodnom vijeću iz državnog proračuna RH za 2016. godinu dodijeliti 3.590.000,00 kuna

Udruga smatra da se Pupovac nalazi u direktnom sukobu interesa jer je član tijela koje je dodjeljivalo te primalo spomenuta financijska sredstva.

- Pupovac je također u sukobu interesa kao član Savjeta za nacionalne manjine i kao član saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Savjet Odboru dostavlja Godišnje izvješće o utrošku sredstava osiguranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske, što znači da Pupovac kao član nadležnog tijela (Odbora) odlučuje o usvajanju Izvješća koje podnijelo tijelo kojeg je on član (Savjet), a odnosi se na trošenje sredstava dodijeljenih tijelu kojeg je on predsjednik (Srpskom narodnom vijeću), čime je Pupovac u sukobu interesa - navodi se u priopćenju. 

>> Udruga U ime obitelji objavila izvještaj o Novostima: 'Grubo se vrijeđaju vjerski osjećaji katolika'

Komentara 15

PI
pinkec
22:13 15.02.2017.

Na putu smo za pravnu državu? Bilo bi i vrijeme!

LA
laptop
22:15 15.02.2017.

Toliko novca dati jednoj manjini pa zasto se cudimo sto mladi odlaze. Tko ce da izfinancira te sve manjine i nevladine udruge. Kako je pocelo ostat ce samo Penzioneri sa primanjima jer mladi napustaju zemlju.

Avatar Hortus diabolicus
Hortus diabolicus
22:19 15.02.2017.

3 miliona,za kaj(lojalni građani).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije