Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisi za referendum

Volonteri "U ime obitelji" omogućuju izjašnjavanje ispred crkava u Splitu

U ime obitelji split
Foto: U ime obitelji
28.09.2014.
u 15:29

"Danas i sljedeće nedjelje tijekom cijeloga dana omogućivat ćemo svima koji to žele, bez obzira na to idu li u crkvu, izjašnjavanje građana ispred crkava u Splitu“, rekao je Tomislav Poljak

Volonteri građanske inicijative "U ime obitelji" Splitsko-dalmatinske županije pozvali su danas na konferenciji za medije sve svoje sugrađane da posjete neku od najbližih crkava i zatraže, ukoliko to žele, raspisivanje referenduma o promjeni izbornoga zakona.

"Danas i sljedeće nedjelje tijekom cijeloga dana omogućivat ćemo svima koji to žele, bez obzira na to idu li u crkvu, izjašnjavanje građana ispred crkava u Splitu“, rekao je Tomislav Poljak, koordinator "U ime obitelji“ za Splitsko-dalmatinsku županiju. Ostale četiri javne lokacije od 80 zatraženih koje je odobrio SDP-ov gradonačelnik i koje se nalaze u užem gradskom središtu aktivne su svakoga dana.

Osim što je pozvao sve Splićane i one koji će se u Splitu naći sljedećih dana na izjašnjavanje koje traje do 5. listopada, koordinator Poljak rekao je kako je građanska inicijativa od Ustavnoga suda zatražila nadzor nad ustavnosti zakonitosti postupanja određenih gradova - grada Splita, zatim Karlovca, Rijeke, Virovitice i drugih. koji su svojim neosnovanim naplatama javnih površina i nedopuštanjem lokacija izjašnjavanja onemogućili i suzili mogućnost izjašnjavanja o inicijativi "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“.

Tomislav Poljak ponovio je kako je Inicijativa od Ustavnoga suda zatražila i očitovanje o broju potpisa koje je potrebno prikupiti za raspisivanje referenduma i koliko točno potpisa građana predstavlja 10 posto birača s obzirom na različita tumačenja ministra Bauka i g. Peđe Grbina prema kojima broj potpisa varira između 380 tisuća i 450 tisuća. "Neodgovorno je da niti nakon godinu dana od prošloga referenduma ne znamo koliko potpisa moramo skupiti“, rekao je Tomislav Poljak.

>> Sve zamke referenduma: Glavne točke prijepora GONG-a i udruge U ime obitelji

>> U ime obitelji: Prikupili smo 150 tisuća potpisa za referendum

Komentara 7

KA
kafka
15:52 28.09.2014.

Zar je to protuzakonito? Ili nemaju dozvolu za tu lokaciju? Ili što da bi to bila vijest? . . . . . . . Svaka čast volunterima.

DJ
djurex
17:21 28.09.2014.

Sve je to fino krasno al isto ako ce se iskreno reci to se zove represija..sramota sramota od navedenih gradova da ne daju priliku da volonteri rade i da ljudi imaju pravo izbora..da su gayevi sve bi im pustili..

Avatar film
film
16:55 28.09.2014.

...i ludbreški gradonačelnik bosnac brani inicijativi skupljanje potpisa na trgu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije