Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi otkazi

U HŽ Infrastrukturi 300 od 650 radnika želi otići uz otpremninu

glavni kolodvor zagreb
Borna Filic/PIXSELL
14.09.2012.
u 19:51

U planu od 2012. do 2016. nova su ulaganja. Iz vlastitih sredstava tvrtka će uložiti 2,5 milijardi, a iz EU fondova 7,5 milijardi kuna

Oko 300 radnika, od njih 650 koliko ih je proglašeno tehnološkim viškom, a koliko bi ih do kraja godine trebalo otići iz HŽ Infrastrukture, odazvalo se na anketu o dobrovoljnom odlasku uz otpremnine.

Kako je rekao predsjednik uprave HŽ Infrastrukture na konferenciji za novinare Darko Peričić, u planovima za sljedeću godinu imaju još 360 otkaza, a do završetka restrukturiranja tvrtku bi moglo napustiti puno više radnika.

– Ukupna je brojka u tri godine 2000 radnika koji će biti proglašeni tehnološkim viškom – kazao je Perčić.

HŽ Infrastruktura preuzet će 54 zaposlena iz HŽ Holdinga koji prestaje postojati potkraj rujna, a uprava je ovlastila ovisno društvo Remont i održavanje pruga da pokrene njegov stečajni postupak. Donesena je i odluka o prijenosu ugovora o radu 51 radnika iz Remonta u HŽ Infrastrukturu.

U programu restrukturiranja tvrtka je napravila i plan održavanja i investicija od 2012. - 2016. godine. Prema njemu, planira se uložiti 2,5 milijardi kuna za investicije i održavanje iz vlastitih sredstava te 7,5 milijardi kuna za investicije iz fondova EU.

>> Č ili Ć? HŽ radnike šalje na testiranje znanja hrvatskog jezika

Komentara 5

FE
fefellerunt
20:45 14.09.2012.

Nije to loše otpremnina, mirovina, da se tako. S time da će tu biti uglavnom oni koji su znali i radili, pa su jedva dočekali da se maknu od lijenčina i neznalica sa kojekakvim diplomama Zašto se jednostavno ne podijele otkazi onima koji su m,uljali u javnim nabavama, ne dolaze redovito na posao, na poslu su pijani , muljkaju na putnim troškovima i dnenvicama, broj bi brzo premašio i 1000 viška, a ostali bi oni vrijedni i pošteni radnici?

DU
Deleted user
21:10 14.09.2012.

Normalno da će netko godinu dan apred penziju uzeti otpremninu. Puno godina staža, velika otpremnina. Treba se riješiti onih koji su došli nedavno, a nepotrebno te nije potrebno potrošiti na njih veliku otpremninu...

NP
Nino_Prpic
07:31 15.09.2012.

U doba komunizma je porez (PDV) bio 10% svaki radnik je na račun firme mogao na more, besplatno smo imali doktora, zubara, parkiranje, nije bilo ni jednog stečaja i SVATKO tko je radio dobio je plaču! A dug Hrvatske u 45 godina je narastao na oko četiri milijarde dolara dakle tri milijarde eura. Sada ne funkciomira gotovo ništa i očito je da netko to radi namjerno a nitko ne odgovara samo se mijenjaju vlasti! Pa se nameće zaključak da su i ovi iz SADP-a pustošiliu Hrvatsku zato se ne usude zatvoriti na Goli Otok kompletni HDZ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije