Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

U Hrvatsku stiže 'prljava kiša' sa saharskim pijeskom, evo kad su mogući pljuskovi s grmljavinom

Zagreb: Kišno popodne u centru grada
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
28.02.2024.
u 07:40

I dalje nas očekuju više temperaturne vrijednosti od prosjeka za ovo doba godine, iako će od petka dnevna temperatura ponegdje biti niža.

Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), za HRT je pripremio vremensku prognozu.

"U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom te najvišom temperaturom oko 18 °C. Ujutro oko 7 °C, lokalno uz mogućnost kratkotrajne magle. Vjetar većinom slab. U središnjoj Hrvatskoj uglavnom suho uz promjenjivu naoblaku, ujutro vjerojatno ponegdje i uz maglu. Najniža jutarnja temperatura između 3 i 7 °C, a danju malo toplije nego u utorak", prognozira Kozarić.

Najoblačnije i dalje na zapadu zemlje, ali ipak uz kraća sunčana razdoblja i rjeđe kišu, i to uglavnom u prvom dijelu dana. Jugo na sjevernom Jadranu, u početku na otvorenom još jako, postupno će slabjeti i okretati na istočni vjetar i buru. Potkraj dana podno Velebita bura može lokalno biti jaka. Najviša dnevna temperatura većinom od 13 °C u gorskim područjima do 18 °C na obali.

U Dalmaciji poslijepodne oko 18 °C, a uz više oblaka lokalno može pasti i malo kiše, ponajprije na otocima. Sunčaniji sati izgledniji su prijepodne i sredinom dana. Puhat će umjereno i jako jugo, koje će slabjeti u drugom dijelu dana i okretati na istočnjak, navečer i buru. Na krajnjem jugu Hrvatske jugo još u noćnim i jutarnjim satima, zatim slabije. Uglavnom će biti suho i djelomice sunčano uz najvišu dnevnu temperaturu između 18 i 20 °C."

VEZANI ČLANCI:

"U četvrtak na Jadranu još malo toplije, pogotovo na srednjem i južnom dijelu, a zatim temperatura malo niža. Uz i dalje promjenjivo vrijeme kiše će najčešće i najviše biti tijekom petka, kad je na jugu moguća i grmljavina. Osobito u četvrtak moguća je mutnoća, kao i prljava kiša zbog saharske prašine. Nakon bure i istočnjaka, prema kraju četvrtka ponovno će zapuhati umjereno jugo, u petak ponegdje i jako. 

Na kopnu povremeno kiša uglavnom u gorskim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije, a u prvim danima ožujka i drugdje na kopnu, najmanje ili nimalo na istoku. Vjetar većinom slab, u petak mjestimice jači jugoistočnjak. I dalje toplije od prosjeka iako će od petka dnevna temperatura ponegdje biti niža", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić.

VIDEO Vakula objavio dugoročnu prognozu: Evo što nas čeka u sljedećim mjesecima

Komentara 2

MM
mmaric958
08:13 28.02.2024.

Boze moj, kako tog saharskog pijeska nije bilo prije pojave chemtrailsa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije