Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nestabilno vrijeme

Izdan niz upozorenja, bit će kiše: 'Stiže nam i ogromna količina saharskog pijeska'

Kišno jutro u Kaštel Štafiliću
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
24.02.2024.
u 08:59

Upozorenje je zbog vjetra izdano za Kvarner i Kvarnerić, Dalmaciju te kninsku i dubrovačku regiju, a zbog kiše za splitsku, kninsku i dubrovačku

Vrijeme će danas biti promjenjivo oblačno i nestabilno, no u zapadnim predjelima uz dulja sunčana razdoblja. Mjestimične kiše bit će ponajprije na oblačnijem istoku te jugu zemlje, gdje su lokalno vjerojatni i izraženiji pljuskovi i grmljavina. Vjetar će biti slab do umjeren južni i jugozapadni, a u višim predjelima povremeno i jak. Na Jadranu će puhati umjereno, u prvom dijelu dana ponegdje i jako jugo, južni i jugozapadni vjetar, uglavnom na krajnjem jugu i s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura bit će većinom između 11 i 16 °C, stoji u vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, DHMZ je za danas izdao više žutih upozorenja koja vrijeme opisuju kao potencijalno opasno. Upozorenje je zbog vjetra izdano za Kvarner i Kvarnerić, Dalmaciju te kninsku i dubrovačku regiju, a zbog kiše za splitsku, kninsku i dubrovačku. 

"Budite na oprezu i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika", ističe DHMZ.

Foto: DHMZ

Istramet je objavio kako na kraju ekstremno tople veljače dolazi velika količina afričkog pijeska. Ističe se kako će se naši krajevi naći u jakom južnom visinskom strujanju zraka, a da će ciklone povući vruć zrak iz Sahare gotovo juga Grčke.

"U jakim južnim visinskim strujama stiže nam i ogromna količina saharskog pijeska koji će do kraja idućeg vikenda prodrijeti duboko na sjever Europe. Padat će prljava kiša, a vjerojatno će i kvaliteta zraka biti niža", navodi Istramet te dodaje kako će takvo stanje trajati danima.

GALERIJA Nekad simbol Splita, od danas prah i pepeo: Pogledajte što je ostalo od hotela Marjan

Kišno jutro u Kaštel Štafiliću
1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije