Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maske, odijela i viziri

U Hrvatsku dopremljeno još 70 tona zaštitne medicinske opreme

Dopremljeno 70 tona zaštitne opreme
Foto: Vlada
1/5
19.04.2020.
u 14:29

U idućim će tjednima ovakvi letovi pristizati redovito svakih nekoliko dana.

U zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman danas je oko 12.30 izravno iz Šangaja sletio zrakoplov s oko 70 tona zaštitne opreme potrebne hrvatskom zdravstvenom sustavu i svim drugim službama koje sudjeluju u borbi protiv epidemije koronavirusa, priopćila je Vlada. Ovim su specijalnim letom dopremljene veće količine maski, zaštitnih odijela i vizira.

U idućim će tjednima ovakvi letovi pristizati redovito svakih nekoliko dana. Uz zaštitnu opremu koju je Hrvatska nabavila od dviju kineskih državnih tvrtki, MEHECO i Sinopharm, njima će se iz Kine dopremati i donacije. Tako su današnjim letom dopremljene donacije hrvatskim gradovima i županijama od kineskih gradova, pokrajina i tvrtki, i to Cangzhoua Opatiji, Chongqinga i Šangaja Zagrebu, Hainana i tvrtke Aouyan Zadru i Zadarskoj županiji, te tvrtke JMP Action Sports Čakovcu i Varaždinu.

Komentara 2

GE
george34
15:18 19.04.2020.

Kinez ne donira nista bez veze. Producirali i distribuirali virus i sad svijetu prodaju zastitnu i medicinsku opremu. Paradoks.

DU
Deleted user
19:08 19.04.2020.

@george34: nije paradoks. Kinez ne ide ni na zahod bez plana...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije