Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPUŠTANJE MJERA

Od ponoći u Istri bez e-propusnica, bez koncerata i masovnih okupljanja do kraja godine

Sibenik: Od danas su na snazi nove e-propusnice za kretanje građana tijekom koronavirusa
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
19.04.2020.
u 13:35

Od Nacionalnog stožera čeka odobrenje za kretanje županijom bez propusnica zatražile su i Brodsko-posavska te Karlovačka županija

Istarski stožer Civilne zaštite popustio je mjeru o ograničavanju kretanja te omogućio da cijela Istra bude jedno područje na kojem se ljudi mogu kretati bez propusnica, potvrdio je u nedjelju načelnik Županijskog stožera Dino Kozlevac, ali i dodao da do kraja godine u Istri neće biti koncerata ni masovnih okupljanja.

"To zasigurno ne znači da sutra svi moramo sjest u automobile i voziti se bez potrebe. Do 4. svibnja sve mjere ostaju na snazi osim mjere ograničavanja kretanja, te se od ponoći može kretati na području cijele Istarske županije", rekao je Kozlevac na konferenciji za novinare.

>> VIDEO Koliki razmak od drugih treba držati ako izađete trčati ili voziti bicikl?

Od Nacionalnog stožera čeka odobrenje za kretanje županijom bez propusnica zatražile su i Brodsko-posavska te Karlovačka županija.

Župan Danijel Marušić u nedjelju je na konferenciji za novinare Stožera istaknuo kako obveza posjedovanja propusnica i dalje ostaje na snazi dok prijedlog županijskog Stožera ne potvrdi onaj Nacionalni.  Neprihvatljivom je ocijenio situaciju na gradskoj tržnici u Slavonskom Brodu gdje je u subotu bila velika gužva, pa je najavio da će o tome razgovarati s nadležnima, a ne osiguraju li se tamo odgovarajući uvjeti tržnica će se ponovno zatvoriti.

O ukidanju propusnica unutar županije konzultirani su svi načelnici gradskih i općinskih stožera kako bi se izjasnili  žele li primijeniti tu odluku ili ne. To znači da Županijski stožer može na njihov zahtjev pojedine  gradove ili općine isključiti iz Odluke o kretanju bez e-propusnica, poručili su iz Stožera CZ Karlovačke županije.

Županijski stožer predložio je ukidanje propusnica vodeći se gospodarskim razlozima, vodeći brigu o svim stanovnicima Karlovačke županije, a isto tako smatrajući da je epidemiološka situacija na području županije povoljna, posebno uzimajući u obzir podatak da već sedmi dan nije zabilježila niti jedan novi slučaj zaraze.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije