Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

U Hrvatskom Blagaju pronađeno smrznuto tijelo 78-godišnjaka

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja izvlačili su iz zametenih sela i mrtve. Riječ je o dvije starije osobe koje se najvjerojatnije umrle prirodnom smrću
04. veljače 2012. u 15:34 8 komentara 4 prikaza
gss
Foto: HGSS

Smrznuto mrtvo tijelo 78-godišnjaka pronađeno je jutros oko 11.40 sati u Hrvatskom Blagaju nedaleko Slunja samo 150 metara od obiteljske kuće. Karlovačka policija potvrdila je kako se još uvijek utvrđuju okolnosti smrti nesretnog muškarca, a temperatura na području oko Slunja već se danima ne diže iznad 10 stupnjeva ispod ništice. Karlovačke gradske službe uputile su apel građanima da obavijeste Crveni križ ili dežurne u skloništu za beskućnike ako primijete osobe koje nemaju sklonište od zime ili posumnjaju u bilo kakve zdravstvene probleme.

Ministar Ostojić obišao najugroženija mjesta

Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova u obilasku je najugroženijih mjesta zahvaćenih snježnim nevremenom. Oko 15 sati i 30 minuta naš poziv ga je zatekao nedaleko od Vrgorca, a idu prema Pločama.

– U Pločama nema struje i zbog toga idemo na lice mjesta vidjeti kako je. Ljudi iz HEP-a su na terenu, i njima je to prioritet, pa se nadam da će im kvar biti otklonjen. Ocjenu situacije na terenu prepuštam stručnjacima – izjavio nam je Ostojić koji je u inventurnoj vožnji s pripadnicima policije. Ministar nam je dao i reporterski izv ještaj o stanju na prometnicama kojim je došao do Vrgorca.

HGSS-ovci izvukli dvije mrtve osobe

– Išli smo autocestom. Očišćena je, može se voziti, ali nije preporučljivo. Iza Biokova je jako puno snijega, a područje oko Vrgorca poprilično je problematično. Ralice prolaze, ali jak je vjetar i odmah nanosi velike količine snijega – ispričao nam je Ranko Ostojić koji je prije toga bio na sastanku Kriznog stožera. Splitsko-dalmatinske županije gdje očekuju kako će najgori val vremenskih nepogoda uslijediti oko 19 sati. Sve raspoložive snage su na terenu.

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja osim što pomažu živima da uz što manje posljedica pregrme nezapamćeno nevrijeme, izvlačili su iz zametenih sela i mrtve. Riječ je o dvije starije osobe koje se najvjerojatnije umrle prirodnom smrću, u svojim kućama. HGSS-ovci su ih izvukli iz Ogorja i Vrdova na Kamešnici.

Zagreb: U KB Dubrava svečano predana donacija višeslojnog CT uređjaja
Dragan Primorac
Svi pozitivni nisu i infektivni, golema je razlika među pozitivnim nalazima
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?
 • -obrisani-:

  Lijećničko dijagnoza ( ostale su zabranjene ) za SVE koji budu Mrtvi uslijed , prevelike Hladnoće i Tobožnje Skrbi socijalnih Ustanova Biti će : Umro Prirodnom Smrću,a ne od Smrzavanja ! \"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\" U Siromašnoj EU se smrzavaju ljudi,a u Prebogatoj ... prikaži još!oj HR umiru Prirodnom Smrću.

 • -obrisani-:

  Citajuci temu dobijem dojam da ste organizirana drzava, to je za pohvalu . . .

 • Avatar Stipo Li
  Stipo Li:

  E moj stari, da si bio neka životinja vjerovatno bi se pobrinuli za tebe, ovako nije bilo udruge koja bi skrbila o tebi i govorila kako ti je teško........ Pokoj Vjećni daruj mu Gospodine! Svjetlost vječna svjetlila njemu!