Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utvrđuje se uzrok

U Hrvatskom Blagaju pronađeno smrznuto tijelo 78-godišnjaka

gss
HGSS
Autori: sv, zb/VLM
04.02.2012.
u 15:34

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja izvlačili su iz zametenih sela i mrtve. Riječ je o dvije starije osobe koje se najvjerojatnije umrle prirodnom smrću

Smrznuto mrtvo tijelo 78-godišnjaka pronađeno je jutros oko 11.40 sati u Hrvatskom Blagaju nedaleko Slunja samo 150 metara od obiteljske kuće. Karlovačka policija potvrdila je kako se još uvijek utvrđuju okolnosti smrti nesretnog muškarca, a temperatura na području oko Slunja već se danima ne diže iznad 10 stupnjeva ispod ništice. Karlovačke gradske službe uputile su apel građanima da obavijeste Crveni križ ili dežurne u skloništu za beskućnike ako primijete osobe koje nemaju sklonište od zime ili posumnjaju u bilo kakve zdravstvene probleme.

Ministar Ostojić obišao najugroženija mjesta

Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova u obilasku je najugroženijih mjesta zahvaćenih snježnim nevremenom. Oko 15 sati i 30 minuta naš poziv ga je zatekao nedaleko od Vrgorca, a idu prema Pločama.

– U Pločama nema struje i zbog toga idemo na lice mjesta vidjeti kako je. Ljudi iz HEP-a su na terenu, i njima je to prioritet, pa se nadam da će im kvar biti otklonjen. Ocjenu situacije na terenu prepuštam stručnjacima – izjavio nam je Ostojić koji je u inventurnoj vožnji s pripadnicima policije. Ministar nam je dao i reporterski izv ještaj o stanju na prometnicama kojim je došao do Vrgorca.

HGSS-ovci izvukli dvije mrtve osobe

– Išli smo autocestom. Očišćena je, može se voziti, ali nije preporučljivo. Iza Biokova je jako puno snijega, a područje oko Vrgorca poprilično je problematično. Ralice prolaze, ali jak je vjetar i odmah nanosi velike količine snijega – ispričao nam je Ranko Ostojić koji je prije toga bio na sastanku Kriznog stožera. Splitsko-dalmatinske županije gdje očekuju kako će najgori val vremenskih nepogoda uslijediti oko 19 sati. Sve raspoložive snage su na terenu.

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja osim što pomažu živima da uz što manje posljedica pregrme nezapamćeno nevrijeme, izvlačili su iz zametenih sela i mrtve. Riječ je o dvije starije osobe koje se najvjerojatnije umrle prirodnom smrću, u svojim kućama. HGSS-ovci su ih izvukli iz Ogorja i Vrdova na Kamešnici.

Komentara 8

OB
-obrisani-
19:17 04.02.2012.

Lijećničko dijagnoza ( ostale su zabranjene ) za SVE koji budu Mrtvi uslijed , prevelike Hladnoće i Tobožnje Skrbi socijalnih Ustanova Biti će : Umro Prirodnom Smrću,a ne od Smrzavanja ! \"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\" U Siromašnoj EU se smrzavaju ljudi,a u Prebogatojoj HR umiru Prirodnom Smrću.

OB
-obrisani-
22:03 04.02.2012.

Citajuci temu dobijem dojam da ste organizirana drzava, to je za pohvalu . . .

Avatar Stipo Li
Stipo Li
16:33 04.02.2012.

E moj stari, da si bio neka životinja vjerovatno bi se pobrinuli za tebe, ovako nije bilo udruge koja bi skrbila o tebi i govorila kako ti je teško........ Pokoj Vjećni daruj mu Gospodine! Svjetlost vječna svjetlila njemu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije