Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

Najviše zaraženih u Dalmaciji. U Zagrebačkoj županiji neki slučajevi povezani sa svadbom i zabavama

Bolnica u vrijeme koronavirusa
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
19.09.2020.
u 13:35

Petero djelatnika tvrtke Krateks d.d. iz Krapine pozitivno je na koronavirus, priopćili su u petak iz te tvrtke koja će zbog samoizolacije više od 200 radnika biti zatvorena dva tjedna

U posljednja 24 sata zabilježeno je 212 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2128. Među njima je 288 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta. Nema preminulih. 

13:34 - Od ukupno pristiglih 223 nalaza (Ogulin 13- negativni), u posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji je 20 novooboljelih osoba

Većina novooboljelih su kontakti ranije oboljelih osoba i bili su u samoizolaciji te su poveznica sa crkvenim zborom u Nacionalnom svetištu sv. Josipa na Dubovcu. Daljnja epidemiološka obrada je u tijeku o čemu ćemo naknadno izvjestiti.  Ukupno je u Karlovačkoj županiji do sada oboljelo 267 osoba. U OB Karlovac je hospitalizirano 8 osoba. U samoizolaciji se nalazi 480 osoba. 

Inspekcija SZC Karlovac: Grad Karlovac-uslužne djelatnosti-3, ugostiteljski objekti-3, trgovine- 6. Za jednu uslužnu djelatnost, 1 ugostiteljski objekt i 2 trgovine su izrečena usmena upozorenja. 

Područje Duga Rese: noćni klubovi- 8, okupljanja više od 100 sudionika-1. Utvrđena jedna nepravilnost i izrečeno usmeno upozorenje.

13:16 - U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je još šest osoba pozitivnih na koronavirus - dvoje iz Krapine te po jedna osoba iz Gornje Stubice, Petrovskog, Radoboja  i  Velikog Trgovišća. Među oboljelima njih četvero su kontakti već poznatih pozitivnih osoba. U istom razdoblju ozdravile su 4 osobe te je pristiglo i 88 negativnih nalaza, dok se još uvijek čekaju rezultati za 5 uzoraka.

Ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područjom Krapinsko-zagorske županije iznosi 69. U samoizolaciji se nalazi 575 osoba, među kojima je njih više od 200 zaposlenih u tvrtki Krateks d.d. iz Krapine.

13:11 - U Međimurskoj županiji četiri su novozaražene osobe. Do sada je ukupno testirana 5691 osoba. Trenutno su aktivna 23 slučaja, a 109 osoba je u samoizolaciji.

12:32 - U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze koronavirusom. - Pozitivna činjenica je da je četvero osoba otpušteno s bolničkog liječenja, među kojima je i strani državljanin koji se liječio u varaždinskoj bolnici. Troje je završilo svoje liječenje, a jedna osoba je prebačena na kućno liječenje. Dodatno imamo i jednu novu oporavljenu osobu, koja je otpuštena iz kućnog liječenja. Aktualni broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 25, a navedenoj brojci pribrajamo i dalje dvije hospitalizirane osobe iz druge županije - kažu u Stožeru.

12:16 - U Požeško-slavonskoj županiji je 12 novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite. U ovoj županiji trenutno su 127 osobe pozitivne na koronavirus. Od toga devet osoba je pod nadzorom liječnika u bolnici. Pod mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 598 osoba.

U susjednoj Brodsko-posavskoj županiji Stožer civilne zaštite potvrdio je dva nova slučaja zaraze koronavirusom. U toj županiji je na koronavirus trenutno pozitivna 121 osoba, a 14 je pod nadzorom liječnika u bolnici. Pod mjerom samoizolacije trenutno je na području te županije 820 osoba.

12:15 - U Primorsko-goranskoj županiji je u posljednja 24 sata potvrđena zaraza koronavirusom kod još 14 osoba, a 11 osoba je ozdravilo, izvijestili su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite. Deset novozaraženih kontakti su ranije zaraženih osoba, a za četvero se još utvrđuje izvor zaraze. Prema podacima epidemiološke službe županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, na području te županije sada su aktivna 103 slučaja infekcije koronavirusom. U samoizolaciji je 356 osoba.

11:24 - U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije tri osobe oboljele su od COVID-19 infekcije; jedna iz Šibenika, jiedna s područja općine Tisno, te jedna osoba koja trenutno boravi na području naše županije, a prebivalište joj je drugdje.
Trenutno je 35 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Šest osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice, od kojih je jedna na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. U posljednja 24 sata uzorkovano je 187 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 196 osoba.

10:58 - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a izliječeno je 11 osoba, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

10:57 - Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata zabilježen je 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, a izliječeno je 12 osoba,  izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 173 slučaja. U odnosu na jučerašnje podatke, oboljela je 21 osoba. Najviše, po troje, novooboljelih je u Samoboru i Svetoj Nedjelji.

Među novooboljelima, osam su kontakti prethodno oboljelih, dva slučaja povezana su sa svadbom, dva slučaja s privatnom proslavom, dok je za devet slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 84 osobe.

U samoizolaciji su dijelovi razreda srednje i osnovne škole u Samoboru zbog pozitivnog učenika. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Na području Zagrebačke županije od početka pandemije evidentirano je 660 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječene su 474 osobe, a 13 ih je umrlo.

10:43 - Na području Zadarske županije 10 je novooboljelih osoba od koronavirusa, a uglavnom je riječ o obiteljskim kontaktima. Među novooboljelima 4 je ženskih i 6 muških osoba, a izolaciju provode na području  Grada Zadra (7), Sv.Filip i Jakova (2) i Nina (1). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 234 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 486 osoba, a istekao je za njih 7234. U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 17 bolesnika od kojih je dvoje na respiratoru. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

10:00 - U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 8  novih pozitivnih osoba na COVID-19 (3 osobe iz Vinkovaca, 1 iz Ivankova i 4 iz Vukovara). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 741, od kojih su 618 osoba izliječene, a ukupno je 16 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 6 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.  U protekla 24 sata testirano je 106 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 10213. U samoizolaciji na području županije je 365 osoba.  Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 3 radnika iz sustava zdravstva (1 medicinska sestra/tehničar, 1 drugi zdravstveni radnika i 1 nezdravstveni radnik).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 12 radnika (4 liječnika, 5 medicinskih sestara/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik).

9:45 - Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 611 obrađenih testova danas su 52 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 23, Imotskog 1, Kaštela 8, Sinja 4, Solina 4, Trilja 2, Vrgorca 1, Dicma 1, Dugog Rata 2, Klisa 1, Marine 1, Otoka 1, Podstrane 2 i Zmijavaca 1 osoba. 

Od 52 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 19 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1390 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 51 COVID pozitivna osoba u KBC-u Split dok se 3 osobe nalaze na respiratoru.
U karanteni se nalazi jedan državljanin SAD-a. 

9:43 - U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji osam je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Šest novooboljelih osoba s područja je općine Rovišće, jedna je s područja općine Đulovac, a jedna s područja grada Bjelovara. Devet osoba oporavilo se i skinuto je s evidencije oboljelih tako da je trenutno u našoj županiji 64 aktivnih slučajeva zaraze COVIDOM-19.

9:18 - U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 232 uzorka, a od kojih je pet bilo pozitivno na koronavirus. Tri novozaražene osobe su iz Osijeka, a po jedna iz Čepina i s područja Općine Magadenovac.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 16 pacijenata oboljelih od COVID-19, no nitko nije na respiratoru.

Jučer su epidemiolozi odredili samoizolaciju za 77 kontakata novopozitivnih osoba, pa je pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije trenutno 393 osoba.

Policija je obavila 36 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrdila je za jednu osobu iz Belog Manastira, dok su ostali zatečeni na prijavljenoj adresi.

Inspektori i službenici Ravnateljstva civilne zaštite obavili su 45 nadzora provođenja epidemioloških mjera, i to 18 prodavaonica i trgovina, 7 svatova, 5 gospodarskih subjekata, 4 ugostiteljska objekata, 3 pekarnica, 2 noćna kluba i po jednu benzinsku crpku, frizerski salon, cvjećarnicu, ljekarnu, mesnicu i uslužnu djelatnost, a za uočene nepravilnosti izrekli su 15 upozorenja.

8:56 - U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo (NZJZ) „Dr. Andrija Štampar“ u protekla 24 sata  provedeno je 756 testiranja na SARS-CoV-2, a u Gradu Zagrebu zabilježeno je 38 novooboljelih osoba, izvijestili su u  subotu iz NZJZ-a.

 Za 359 osoba izrečena je mjera samoizolacije.

Među 38 novooboljelih od Covid infekcije, 16 osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, 19 osoba su kontakti COVID pozitivnim osoba, a za jednu je osobu epidemiološka obrada u tijeku. Dvije su osobe došle iz BiH i Njemačke. Jedna je novooboljela djelatnica Doma za starije i nemoćne osobe kojoj je prethodno bila određena mjera samoizolacije te je razvila simptome bolesti.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod jednog učenika osnovne škole te je mjera samoizolacije određena za 23 učenika i tri učenika srednjih škola pri čemu je samoizolacija određena za 75 učenika. Mjera samoizolacije za 47 učenika i jednu učiteljicu također je izrečena i za razrede dvoje pozitivnih učenika od prethodnog dana, nakon završene epidemiološke obrade.

 Zaključno, trenutno u Gradu Zagrebu ima 480 aktivnih slučajeva Covida-19, a 1611 osoba se nalazi u samoizolaciji. Iz NZJZ podsjećaju da je radno vrijeme drive-in testiranja vikendom i blagdanima u Zavodu "Dr. Andrija Štampar" od 8 do 12  sati.

8:39 - U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19. Osoba je s područja grada Novske te je epidemiološka obrada u tijeku.

7:54Petero djelatnika tvrtke Krateks d.d. iz Krapine pozitivno je na koronavirus, priopćili su u petak iz te tvrtke koja će zbog samoizolacije više od 200 radnika biti zatvorena dva tjedna.

Naime, epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije je nakon provedenih izvida odredila samoizolaciju za više od 200 zaposlenika Konfekcije ženske modne odjeće Krateksa d.d., od ukupno njih 236.

Budući da je 25 ljudi na dugotrajnom bolovanju, a za svega šestero djelatnika koji rade na izdvojenim radnim mjestima nije izrečena mjera samoizolacije, s preostalih nekoliko zaposlenika nije moguće osigurati procese proizvodnje, priopćili su iz Krateksa.

Uprava tvrtke donijela je odluku da se Krateks privremeno zatvara do isteka mjere samoizolacije od 14 dana Tvrtka bi trebala nastaviti s radom 2. listopada.

7:45 -  Knjižnica Bogdana Ogrizovića u petak je privremeno zatvorena jer je za dvoje djelatnika utvrđeno da su zaraženi koronavirusom, a od ponedjeljka, 21. rujna radit će u jednoj smjeni - ponedjeljak, srijeda, petak i subota od 8 do 14 sati, a utorak i četvrtak od 14 do 20 sati. 

Ključne riječi

Komentara 13

VI
Vita1
14:10 19.09.2020.

Korona nije još jedna u nizu bolesti. To je nova, neistražena zarazna bolest za koju nema cjepiva ni lijeka. Širi se socijalnim kontaktom (najgora opcija), a u stanju je poslati ljude na respirator. Koronski brojevi su, ako jesu, prihvatljivi jer su na snazi epidem.mjere. Kakvi bi bili ti brojevi bez epidem.mjera? Pogledajmo iz lock-down-a smrtnost u Švedskoj i smrtnost u Hrvatskoj. Ako vam ljudski život nije važan, ajmo onda ukinuti zdravstveni sustav i pustiti prirodnoj selekciji da odradi svoje-ali se na toj "prirodnoj"listi možda nađete baš Vi....

VI
Vita1
13:03 19.09.2020.

Svijetom se širi pandemija korone jer su ljudi već poodavno bolesni od-oholosti-koja se upravo manifestira kao neposluh. Nadalje, uglavnom se gleda što korona čini dok je vezana na lanac epidem.mjera (a izgleda grize i s tog lanca), a ne razmišlja se što bi napravila da ju se pusti s lanca.

DH
dalibor.hren
15:13 19.09.2020.

Svečenik iz Karlovca je svoj zaraženi zbor vodio i na feštu i druženje u KZŽ, u Sveti Križ Začretje... Rezultati će se pokazati krajem mjeseca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije