Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE IH JE VIŠE
Povratak na članak

U Hrvatskoj su počeli napadi marginalaca na ljude druge rase. Hitno nam treba strategija

Policija je u slučajevima ksenofobnih i rasističkih ispada prema stranim radnicima reagirala promptno i odlučno. Potrebno je hitno razvijati i strategiju upravljanja odnosom društva prema useljenicima

Komentari 18

Avatar Noldor
Noldor
16:50 28.03.2023.

Premijer Britanije je Indijac. Premijer Škotske je Pakistanac musliman koji misli da ima previše Škota na položajima u Škotskoj. Premijer Irske je Indijac. Gradonačelnik Londona je Pakistanac musliman. Oni imaju strategiju. Strategiju zamjene stanovništva.

VL
DR
drogerasM
16:56 28.03.2023.

To nisu "useljenici", to su robovi modernog doba. Nisu oni tu dosli jer im se svida Hrvatska, klima ili obicaji. Nego su tu dosli preko agencija koje posreduju izmedu gramzljivih poduzetnika i ovih nesretnika koji su zadovoljni minimalcem. Rezultat politike "ako neces ti ima tko hoce" je dovela prvo do masovnog iseljavanja domicilnog naroda, a potom i suzbijanja rasta placa kroz uvoz jeftine radne snage iz zemalja treceg svijeta. Politicari ce od ove drzave do kraja stoljeca napraviti neku multikulti tvorevinu u kojoj su Hrvati manjina, i to ne bogata.

VL
Avatar Dr Evil
Dr Evil
16:50 28.03.2023.

Valjda je temeljno pravo svake države da pusti u zemlju koga hoće a odbije one koje neće. Ovi jadnici sa slike nisu ništa krivi, kriv je onaj koji ih je pustio u zemlju.

VL
Avatar Noldor
Noldor
16:51 28.03.2023.

Posljednji drugi i drugačiji koji su masovno dolazili na ove prostore su bili Turci. I danas osjećamo posljedice toga. Želimo li to opet?

VL
PL
Plavi7
18:01 28.03.2023.

Kad naručim Bolt,ako je tamni,otkažem

VL
BE
Berri
18:15 28.03.2023.

Navodno smo sve te strategije trebali imati još u predpristupnom razdolbju EU? Ne vjerujem da bi ušli u EU da nismo implementirali tu strategiju.

VL
JU
juma
20:40 28.03.2023.

Netko raditi mora. Ako su Hrvati previše fini za te poslove, ako pada broj obitelji i prosječna obitelj ima sve manje djece, drugog rješenja od ovog jednostavno nema. Zato svim napadačima odrediti maksimalne zatvorske kazne. Ovi ljudi nam jednostavno trebaju i u velikoj većini slučajeva pošteno rade svoj posao i ne prave probleme.

VL
BE
Berri
18:18 28.03.2023.

Ne razumijem? Kakva strategija? Pa u Zagrebu već 40 godina sviraju Indijanci iz Bolivije, prije 25 godina je u zatvoru završio lik koji im je na Jelačić placu razbio instrumente1 Kakva strategija? Imamo Kazneni zakon, luđaka će uvijek biti, psihopata isto. Dakle, samo treba provoditi zakon. Luđake u ludnice, kriminalce u zatvore i nema nikakvih problema.

VL
BE
Berri
18:23 28.03.2023.

Odlučno sam protiv bilo kakvih strategija. Imamo zakone koje treba poštivati. Skinheadse koji su prije 15 godina radili gluposti su vrlo promptno zatvorili i odredili sigurnosne mjere psihijatrijskog liječenja, o duševnim bolesnicima neka se brinu skrbnici i psihijatri, kriminalce treba zatvoriti, a ja ne želim slušati i plaćati nikakve strategije. Zašto bih ja plaćao neku izmišljenu strategiju kad plaćam policiju, sudove, liječnike i zatvorske stražare? Ne želim to plaćati.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.