Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korupcija

U Hrvatskoj pošti kriminal težak pola milijarde kuna?

hrvatska posta
Damir Špehar/Pixsell
09.06.2010.
u 17:10

Vijeće traži i od DORH-a odgovor na pitanje zna li za taj slučaj. Ako zna, što je učinio po tom pitanju, a ako nije ništa, zašto nije.

Nacionalno vijeće za korupciju traži od Nadzornog odbora i Uprave Hrvatske pošte te Vlade da u roku od dva tjedna dostave očitovanje o dokumentima koji ukazuju na korupciju u Hrvatskoj pošti.

Vijeće traži i od DORH-a odgovor na pitanje zna li za taj sluča. Ako zna, što je učinio po tom pitanju, a ako nije ništa, zašto nije. 

I iako dokumenti nose oznaku "povjerljivo" pa članovi Vijeća nisu željeli otkrivati detalje, neslužbeno doznajemo da se iz dokumenata jasno vidi kako je u Hrvatskoj pošti od 2006. pa do danas bilo lažnog prikazivanja poslovnih rezultata. Navodno su se prikrivali gubitci te činila djela korupcije u javnoj nabavi roba i usluga posebno konzultantskih tvrtki i PR agencija, među kojima se spominju FIMI medija Nevenke Jurak te Massol, čiji je suvlasnik, navodno, Ratko Maček.

Spominju se i mutni poslovi s osiguranjima kao i zlouporaba položaja te nepotizam. U kriminalna djela, prema nekim procjenama teška pola milijarde kuna, navodno je bio upleten i dekan jednog zagrebačkog fakulteta.

- U zadnja četiri mjeseca dobio sam 30-ak anonimki no pošiljatelju sam zaprijetio da ću ih baciti u koš ako ne otkrije identitet. S dvoje sam se na kraju našao i tražio ih da mi kažu sve što znaju. Oni žele biti anonimni jer se boje represije - istaknuo je Dragutin Lesar iz Hrvatskih laburista, koji je Vijeće i upoznao sa spornim dokumentima.

 

Ključne riječi

Komentara 9

PI
Pippo9
17:40 09.06.2010.

Policija i pravosuđe rade svoj posao i svi krivci će biti kažnjeni

Avatar B
B
18:58 09.06.2010.

ma hajde? trza li netko uopće više na ovakve vijesti, ili samo apatično produži dalje na vlatku pokos i avu karabatić?

ZX
zark x
16:45 10.06.2010.

1. Sva javna poduzeca treba rasprodati. Drzava je izvor korupcije. To je svugdje u svijetu a kod nas najvise, jer imamo duboke korjene iz komunizma kad drzava nije imala nikakvu bilancu i kontrolu. 2. Sve dozivotne politicare u Saboru trebareba poslati doma i ograniciti na maximalno 8 godina u Saboru. Sabornici trebaju da se kandiddiraju a ne da su dozivotno izabrani od partija i stranki. Partije i stranke stalno drze svoje iste ljude i odrzavaju politicki mafijaski sistem u drzavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije