Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubravko Majetić
Povratak na članak

U Hrvatskoj opet znamo raditi strojeve – sad možemo u koncept Industrije 4.0

Budući dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje o poslovanju, razvoju, suradnji s kompanijama i Medicinskim fakultetom...

Komentari 29

NA
Napalm
20:34 08.08.2018.

Ne mogu vjerovati da će se napokon i nešto raditi.Ja kad sam studirao strojarstvo, budućnost je izgledala jadno za nas strojare, a sadašnjost je bolna.Veseli me da će barem netko nešto pokušati raditi, a ne samo prodavati, točnije, švercati.

VL
DU
Deleted user
20:15 08.08.2018.

Osobno sam zapanjen čak zatečen! Nismo to čuli 30 godina da možemo nešto i napraviti za novac!? Kao prodavači, više smo nego loši, to je više za Cigane i Židove? Oni su stvoreni trgovci! Mi smo Hrvati vrlo kvalitetni proizvodni radnici! Bojao sam se da ćemo izgubiti tu nit između starijih VKV majstora i novih mladih radnika, koja je na samom izdisaju već bila, tako me veseli da napokon netko nešto počinje i proizvoditi! Ne mogu svi sjediti u Javnim službama?!

VL
DU
Deleted user
21:06 08.08.2018.

Bravo, Majetić!

VL
DU
Deleted user
20:55 08.08.2018.

Treba samo strpljenja i sloge bez pljuvanja jednih po drugima i sve će izić na dobro.

VL
I1
ing-12345
21:33 08.08.2018.

Nažalost ovo je propagandni članak u kojem nema puno istine. Prava istina je da je Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu leglo nepotizma , neznanja i nesposobnosti . A to pokazuje nivo znanja studenata koji završavaju ovaj fakultet. Sam podatakak iznesen u ovom članku da je suradnja FSB sa gospodarstvom u vrijednosti od 1 do 2 miliona kuna godišnje pokazuje što hrvatsko gospodarstvo misli o FSB-u. A dovoljno je pročitati i životopise profesora na FSB-u gdje 99,5% od njih nema i jednog dana staža u industriji pa zbog toga predaju studentima teoriju koja nema primjenu nikakvu u praksi a međusobno se bore za svoje "predmete" koji nemaju veze sa potrebama industrije.

VL
Avatar nisam_robot
nisam_robot
08:50 09.08.2018.

Polako napustamo jugosocijalisticki mentalitet gdje se znalo tehniku ali nije gledalo na kvalitetu, izvrsnost i ekonomske zakone. Rugaca, kocnicara i pljuvaca je sve manje, buducnost je nasa.

VL
AA
AAAAAA
10:49 09.08.2018.

hoće li ikad itko odgovarati za uništavanje hrvatske strojogradnje (Jugoturbina, TPK, Končar, Prvomajska, SAS, i td. Hoće li ikad ivan milas (birtaš iz Minkena) bito označen kao izdajica i uništavač hrvatske industrije?

VL
Avatar nekakav
nekakav
12:12 09.08.2018.

u hrvatskoj se i dalje rade strojevi, imate onaj mali ivanečki itas, mada u stečaju, proizvodi i dalje. a baš je velika fora na postojeće strojeve ugraditi upravljanje kompjuterima.. to su, znate, i u tom itasu, kao dijelu prvomajske, radili 1989-e. male tokarilice, glodalice, pa malo veće, i jako velike, sve se dalo programirati. svatko tko je znao išta o prvomajskoj, to zna. ali, propao je tang iz nove gradiške, pa sas iz zadra, vrhunska firma. danas su živi neki malo ostaci toga...

VL
ME
Meter
09:16 09.08.2018.

Znači da smo u mraku znali dobro raditi strojeve (i još koješta vrijednog)

VL
MA
max
19:47 08.08.2018.

Na ovom članku prosječni čitatelj večernjeg nema kaj za komentirati - znanost, tehnologija, stručnjaci - pa to su sve neprijatelji naše vlade i crkve. Dajte nam tompsona, ustaše i crkvu!

VL
Avatar Ronin
Ronin
21:02 08.08.2018.

Znači lagano se vraćamo u predratno doba? Napredujemo odlično!!

VL
NO
nogogaz
21:33 08.08.2018.

bravo! istina je da možemo, ali realnost da neće bit ništa od toga.... nije pesimizam naućit nešto od povijesti. danas smo u najboljem slucaju druga najsiromašnija država u EU! moramo ić drugim putem, ali koliko vidim, naš narod više volii iluzije. nažalost...

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
22:42 08.08.2018.

O dobri naš Hrvatski Bože najveća Ti hvala i slava što si poslao svoju izaslanicu, našu Vrhovnicu Madonu Kolindu BBh, koja je motivirala i podržala naše visokoobrazovne i znanstvene institucije da započnu sa reindustrijalizacijom Lijepe naše. Zašto Hrvatska ne može biti i industrijska velesila, a ne samo nogometna. Kada strojevi i drugi proizvodi budu gotovi ova će potegnuti svoj vizitkar i pozvati svoje prijatelje državnike, diplomate i druge dužnosnike iz cijelog svijeta, kako bi bili trgovački putnici za našu robu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.