Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
simboličan poklon

Vlada paru darovala kravate, još 17 parova čeka sklapanje životnog partnerstva

prstenje
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/2
06.09.2014.
u 11:17

Vlada je poklonila dvije kravate prvom istospolnom paru koji se u Hrvatskoj "oženio" prema novom Zakonu o životnom partnerstvu.

Ministar uprave Arsen Bauk potvrdio je danas kako je Vlada poklonila dvije kravate prvom istospolnom paru koji se u Hrvatskoj "oženio" prema novom Zakonu o životnom partnerstvu.

– To prvo sklapanje životnog partnerstva ima simbolično značenje baš kao što simbolično značenje ima i naš poklon – rekao je Bauk i dobacio u šali da drugi neće dobiti ništa.

Foto: Zagreb Pride

Rekao je i kako u Hrvatskoj još sedamnaest parova čeka sklapanje životnog partnerstva: 10 u Zagrebu, 2 u Dalmaciji, 2 u Istri, 2 u Rijeci i jedan u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

>>Sklopljeno prvo životno partnerstvo u Hrvatskoj

Komentara 28

CI
cicibela
11:46 06.09.2014.

Čemu služi ovaj članak? Samo kao poruka neoliberalnim zapadnim gazdama da ova Vlada ispunjava sve njihove želje.

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
11:36 06.09.2014.

Jel to gay-pride ili gay-shame? Čemu ta tajnovitost i netransparentnost? Nema čak ni inicijala. Radi li se možda o nekakvim kriminalcima? Ili možda o nekakvoj stigmatizirajućoj bolesti? Valjda javnost ima pravo znati kako se u Hrvatskoj primjenjuje zakon o istospolcima i je li ga vrijedilo donijeti, koji su efekti za pojedince, društvo itd., bi li ga moža trebalo doraditi, poboljšati i slično.

DU
Deleted user
11:39 06.09.2014.

Sklopljeno prvo partnestvo,koja poruka iz tog proizlazi,meni nije jasno.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije