Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kako je mladima u rh
Povratak na članak

U Hrvatskoj je odlično ako imaš dobar posao

U povodu Međunarodnoga dana mladih pitali smo građane kako je mladima u RH

Komentari 147

Avatar nekakav
nekakav
07:55 13.08.2018.

pa baš sad da su mladi u društvenoj izolaciji, a 17 sati dnevno su na fejsu, nekako ne stoji. i što oni imaju pričati i misliti o životu, nisu ništa radili ni zaradili, jedino poimanje života im su priče staraca frustriranih poslom i nerealnim željama, koje prenose na djecu, i priče vršnjaka čiji pak starci sve imaju i njima pružaju. mediji im daju krivu sliku pravog svijeta, gdje najbolje prolaze laži, golotinja, promiskuitet, i laprdanje 'influencera', kao to je uspjeh. da mladi odluče školovati se za pristojna zanimanja, imali bi budućnost, ali sve dok je njima 'ekonomija', medijske i slične stvari, bitnije od nekih tehničkih, obrtničkih zanimanja, neće im biti lako. danas dobar zidar ili keramičar zaradi doktorsku plaću, al nitko ne želi to učiti ni raditi, jer je, zamislite, teško, ispod časti većini... što mladi mogu očekivati kad završe npr. arheologiju u hrvatskoj? ili politologiju. što su oni kod upisa mislili gdje će raditi i za koje novce, u kakvim uvjetima, i kog koga? sigurno dućani i poljoprivredna dobra, obrtnici, trebaju vrsnog obrazovanog politologa za svoju djelatnost... država treba srezati potpore za školovanje svih struka kojih ima u izobilju na burzama. znači, ne trebaju nam deseci tisuća diplomiranih ekonomista, ni tisuće pravnika, ne trebaju nam tisuće društvenjaka i umjetnika, nek se školuju na svoj račun u tolkom broju, država nek plati samo mali dio, kolko se te godine nađe potrebe na burzi. čemu tolko gimnazija? kome su one potrebne?

VL
DU
Deleted user
07:13 13.08.2018.

Zavrsio skolu s kojom sam mogao imati prosjecnu placu ali uz 10 i vise radnih sati dnevno, osluskivao trziste rada te se prekvalificirao za drugu struku u kojoj sam ubrzo pronasao posao te sam sad prezadovoljan placom ,radnim satima ii uvjetima. Trud je rezultirao stalnim zaposlenjem i srecom u Hrvatskoj. Moze se jedino ako nisi razmazeno deriste koje ocekuje da se svijet podredi njemu, a takvih ljevicara koji kukaju da je tesko i nikad nista ne rade su pune kavane. Prepoznat cete ih po temi ,"prije je bilo bolje"

VL
DU
Deleted user
07:28 13.08.2018.

Većina je dobro rekla.. em neki ne žele baš raditi, em bi odmah 3 tis. EUR plaću.. a sve bez previše truda.. i tak..

VL
AF
afer
08:26 13.08.2018.

svi bi htjeli dobar posao na zlatnom tanjuru, bez prakse, iskustva i pripravničkog staža + bez stručnih ispita. I kad ne dobiju svatko im je kriv pa se uhvate skupih mobitela i mamina 3 obroka + tatin đeparac.... i plaču o nepravednome svijetu koji ih ne shvača. I vani se cijeni red rad i iskustvo.

VL
Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
08:52 13.08.2018.

Ljudima se ne da radit i radije bi na socijali a usput ako može malo u fušu, probajte tražit preko oglasa radnika za fizički posao za 200 kn / dan, nećete ga nać a bez problema će kopat po bajamaa bez imalo stida. Ukinuo bi sve na burzi ko ne želi prekvalifikaciju ... žalosno je da moramo uvozit radnu snagu dok i jedan traži posao na birou . Hrvatska je poželjno mjesto življenja i ima šanse za svakoga ko želi radit pa evo mjesecima traje apel taxi camea uz solidne uvjete za posao vozača a ne možeš reć da je vožnja težak posao

VL
DU
Deleted user
10:14 13.08.2018.

Krkani mlate praznu slamu. Veliki stručnjaci za tržište rada a domet su im kladionica i stranačka podružnica.

VL
Avatar MENSA
MENSA
09:33 13.08.2018.

Receptura za doslovno sve naše probleme je vrlo jednostavna samo kada bi Vlada imala bar malo pameti i muda da te poteze i napravi. Radi se o "institutu" najniže plaće koji je potpuno u domeni ovlaštenja Vlade RH. Svotu minimalne neto plaće za puno radno vrijeme treba "bez pardona" podići na bar 600 eura i to će zaustaviti bjekstvo mladih u inozemstvo, povećati potražnju i pokrenuti cijeli proizvodni ciklus i u krajnjoj konzekvenci spriječiti neminovni kolaps države ako se to ne učini. Istina bog, jedan mali broj "nazovi" poslodavaca ne bi tada opstao ali to su i onako šalabajzeri, a ne "poduzetnici" koji na tržištu roba i usluga opstaju samo zahvaljujući robovlaničkom modelu i robovskim plaćama svojih zaposlenika, a to da stvar bude još i gora ....zdušno podupire i naša vlada. Sve ostalo su samo floskule i isprazne priče za malu djecu koje su u interesu odabranih 200 obitelji, koje su nas ionako temeljito oderalei upropastile, dovevši nas na samo dno EU, pokravši i upropaščujući sve što je iole vrijedilo u Lijepoj Našoj.

VL
KA
karlo98
11:23 13.08.2018.

U hr je predivno ko radi dobar posao i prima plaću samo da nije lopova koje su neki stvorili kad i državu treba pročitati šta je pisao Bruno Bušić prije 40 ak godina otprilike je rekao imati će mo državu ali onda će naši početi krasti što će biti strašno bio je pravi vizionar

VL
GV
golub Vaso
07:48 13.08.2018.

pitajte marka Milića kako je njemu

VL
Avatar navijač
navijač
07:33 13.08.2018.

A dok su radili za jugo oficire nije ti smetalo. Sretan vam put svima, daj boże.

VL
KR
krakatau
07:19 13.08.2018.

Jedna mi kćerka studira medicinu u Zagrebu, a druga jezike (engleski i njemački), također u Zgarebu. Obje planiraju odmah nakon diplome u UK ili Irsku i ja ih potpuno podržavam u tome. Za braniteljske mirovine neka rade budale...

VL
Avatar indigo25
indigo25
08:44 13.08.2018.

Uhljebistan zamlja meda i mlijeka. Ako si u pravoj stranci ili roditelji imaju dobru vezu u državnim institucijama.

VL
DU
Deleted user
12:02 13.08.2018.

A drugdje u svijetu je odlično ako imaš loš posao???? Tko kuje takve veleumotvorine??? - a onda ih netko još veleumniji stavi kao naslov. Kao vrhunac misli, ta rečenica zavrjeđuje naslov!!!!! Fakat smo nacija debila!!!!!

VL
DL
dr Luigi
08:34 13.08.2018.

Izabrani i namješteni odgovori.

VL
DU
Deleted user
07:30 13.08.2018.

Mladi bez pomoci roditelja nemaju nikakve mogucnosti za zivjeti i raditi u hrvatskoj...svrha ove drzave je da 15 % vrha zivi odlicno a ostali mogu robovati ili put zapada...osnovni problem u hrvatskoj je da za politicku svitu ne vrijede zakonii uopce...mladi to vide i bjeze iz zemlje...a to je cilj hdz ejaca...svesti hrvatsku na pokrajinu za njih a ne biti drzava ...itd

VL
DI
Diesel
09:07 13.08.2018.

U okupiranoj zemlji ljudima ne moze biti dobro.

VL
Avatar grbadeva
grbadeva
09:11 13.08.2018.

Najbolji su oni iz Irskih kad se hvale dobrim statusom u Irskima pa tako vele. Ovdje mi je super a u domovini nisam našao posao. Na pitanje što radi bez frke odgovara da konobari, a kod kuće je bio bezz posla godinama jer je kao "intelektualac" sa završenom politologijom inzistirao jedino na poslu politologa i daveći sve kako mu država neda posao.

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
08:21 13.08.2018.

Podrzajem odlazak u inozemstvo zbog sirenja perspektive i horizonta a nakon toga povratak u Hrvatsku.

VL
DU
Deleted user
10:41 13.08.2018.

Moj sin se nakon položene mature zaposlio u privatnoj firmi za elektrotehničara, odlično je plačen, i u gotovo tri godine kupio auto bez kredita, naglašavam, bez kredita, nije neka makina BMW, Audi i te fore, ali veli mi 'stari ja sam zadovoljan, sad lagano razmišlja upisati fakultet i biti ing. I to sam bude sam financirao, neće društvo trpiti njegovo daljnje školovanje; no, iz razgovora s njime, ima i onih 'viječnih študenata', koji se materama drže za kiklju i isčekuju koju kunu za kavu u kafićima gdje raspredaju svojim pametnim glavicama o temama bezkorisnim za sretan život, a kad prođe vrijeme i sami uvide da fulaju, uvjek tu ima nekih nevladinih udruga poput 'gong-a", 'dokumente'...etc, te nastavljaju uvjeravati nas, jer eto, i njih su uvjerili, da se život mora prilagoditi njihovim vrijednostima, oni znaju, a mi smo samo neki zatucani bedaci, i dok oni siju ta uvjerenja, moj sin, svojim radom izdvaja od plaće i za njih; i zato su oni potrebni nakaradnih ideologija, dok pošten čovjek je potreban samo istine

VL
DU
Deleted user
09:09 13.08.2018.

"Zagrepčanka" Šejla Zukić ??! Ak je ona zagrepčanka, ja sam onda japanac !!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.