Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Kujundžić:

'U Hrvatskoj dvije tisuće liječnika više nego prije pet godina'

Milan Kujundžić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
26.10.2019.
u 00:30

Milan KujundžiĆ: Lokalna uprava može liječnicima dati dodatak na plaću

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je jučer u Dubrovniku da je u Hrvatskoj danas oko dvije tisuće liječnika više nego prije pet godina, ali oni su potrebni u onim regijama gdje ih nedostaje, pa i u dubrovačkoj bolnici. Kujundžić je rekao kako će se zbog toga poticati dolazak liječnika.

“Po novom zakonu, onoga tko radi više, treba platiti bolje. Lokalna samouprava može im dati dodatak na plaću. Koliko znam, dubrovačko-neretvanski župan Dobroslavić i gradonačelnik Franković o tome razmišljaju“, rekao je Kujundžić tijekom posjeta dubrovačkoj bolnici. Ministar je najavio da će se graditi četiri nove sveučilišne bolnice, i to u Zagrebu, Splitu, Osijeku i u Rijeci, te da će se na njih naslanjati ostale bolnice.

“Iz EU fondova osiguran je novac, rade se projekti i u desetak godina to će biti najveći stručni, znanstveni i financijski iskorak“, istaknuo je Kujundžić. Ravnatelj dubrovačke Opće bolnice Marijo Bekić rekao je da je ta bolnica specifična jer je, uz pulsku, jedina sa subregionalnim statusom, a dobiveni novac za to nije dovoljan. “Zato imamo manjak liječnika i kadra, a na koncu i financijskih problema. Očekujem zasluženi status u skoroj budućnosti. Tražili smo da nam se dignu ograničenja, a imamo i sanacijski program. Treba nam pet milijuna više nego što dobivamo. Nedovoljno nam je 12 milijuna kuna iz HZZO-a za isplatu mjesečnih plaća, a svaki dan nam u sustavu nedostaje oko 30 liječnika i 70 medicinskih sestara“, rekao je Bekić.

Ministar je tijekom jutra u dubrovačkoj bolnici odradio nekoliko pregleda i nekoliko liječničkih savjetovanja o složenijim slučajevima, a popodne je u palači Ranjina dubrovačko-neretvanskom županu Nikoli Dobroslaviću uručio 50 milijuna kuna vrijedan ugovor za dnevne bolnice u Dubrovniku i Metkoviću.

Komentara 4

MA
markomateracisvršimtipofaci
07:04 26.10.2019.

Liječnika ili windfuckersa?

Avatar rubinet
rubinet
10:08 26.10.2019.

Posjetiti našu bolnicu je zanimljivo iskustvo...

BU
buzara
02:12 26.10.2019.

i da ti vjerujemo ?hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije