Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najviše u zagrebu

U Hrvatskoj do sad sklopljeno 50 životnih partnerstava

gej vjenčanje
Foto: Thinkstock
1/2
24.03.2015.
u 15:52

Svakog mjeseca u prosjeku se sklopilo oko sedam životnih partnerstava

Ukupno 50 životnih partnerstva sklopljeno je u Hrvatskoj od rujna prošle godine, odnosno od kada je ono zakonski omogućeno u svim matičnim uredima na području države. 27 ih je sklopljeno između muških, a 23 između ženskih parova, uključujući i dva para stranih državljanki koje su ozakonile svoja partnerstva u Osijeku i Zagrebu, navodi portal CroL.

Svakog mjeseca u prosjeku se sklopilo oko sedam životnih partnerstva. Najviše ih je sklopljeno u Gradu Zagrebu, ukupno 32 od čega 18 muških i 14 ženskih, potvrdilo je Ministarstvo uprave. U Rijeci su sklopljena četiri životna partnerstva, a samo jedno bilo je između muškaraca. Split broji tri sklopljena životna partnerstva i to samo među muškim parovima, Osijek dva ženska para, Kastav dva muška, a Rovinj po jedan muški i jedan ženski par. Po jedno sklopljeno životno partnerstvo zabilježili su i Dubrovnik (muški par), Koprivnica (ženski par), Opatija (ženski par), Pazin (ženski par) te Pula (muški par).

Najviše je onih parova gdje su oba partnera/ice hrvatski državljani/ke, njih 26 dok je parova među kojima je jedan od partnera/ica hrvatski državljanin/ka njih 22. U travnju se očekuje sklapanje još tri životna partnerstva.

>>Pravo na obiteljsku mirovinu odsad se odnosi i na životno partnerstvo

>>Vjenčalo se 39 gay parova, nitko nije objavio fotografije
 

Komentara 12

HR
HR4ever
16:51 24.03.2015.

Sad ce porasti natalitet u Hrvatskoj....

Avatar šokac_divani
šokac_divani
16:06 24.03.2015.

I ... ? Zar je ovo neka vijest koja zaslužuje medijski prostor? Stvarno mi je već dosta šikaniranja većine od strane manjine koja se ne može iskazati ni promilima. Neka ljudi žive svoj život, a nas neka novine prestanu maltretiratiti ovakvim stupidnim vjestima ...

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
16:26 24.03.2015.

I eto propala drzava jer se netko vjencao haha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije