Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NIJE GREŠKA OSOBLJA'

U hrani u menzi opet pronađen crv, SC: 'Bio je i u drugim vrećicama juhe, vratili smo dobavljaču'

Foto: Student
1/4
08.03.2023.
u 15:27

Sporna je namirnica odmah u utorak poslana na daljnju analizu u akreditirani laboratorij te se pokazalo da je nametnik bio prisutan i u drugim originalno zapakiranim vrećicama proizvođača, navodi se u priopćenju

Studentski centar Zagreb izvijestio je u srijedu da je u studentskom restoranu u Savskoj student u juhi pronašao crva, a hitnim inspekcijskim nadzorom i analizom utvrđeno je da je nametnik bio i u drugim vrećicama juhe, pa se taj proizvođač više neće moći natjecati u postupku javne nabave.

Sporna je namirnica odmah u utorak poslana na daljnju analizu u akreditirani laboratorij te se pokazalo da je nametnik bio prisutan i u drugim originalno zapakiranim vrećicama proizvođača, navodi se u priopćenju. 

Ravnatelj SC-a Mirko Bošnjak stoga je naložio da se namirnica povuče iz svih skladišta i kuhinja SC-a te da se pripremi za povrat dobavljaču. U SC-u se studentu ispričavaju na neugodnosti te ističu kako se u ovom slučaju ne radi o propustima osoblja, nego o propustu proizvođača juhe, koji se više neće moći natjecati u postupku javne nabave. Naglašavaju i kako je važno da se studenti u slučaju svake primjedbe na kvalitetu studentskog obroka odmah obrate odgovornoj osobi studentskog restorana. 

U studenom prošle godine studenti su na društvenim mrežama iz studentskog restorana na Savi objavljivali fotografije pohanog mesnog odreska tvrdeći da su na njemu crvi, ali je inspekcijskim nadzorom i analizom utvrđeno da se radilo o zrncima riže, kojisu dospjeli u smjesu za paniranje, te su nakon toga podvrgnuti prženju u fritezi. Studenti su potom na društvenim mrežama počeli objavljivati i fotografije s pužem u salati, dlakama pa i kovanicama u hrani. 

>> VIDEO Ova tri fakulteta veliki su hit među maturantima. Jedan je i iznenađenje, a ima samo 20 upisnih mjesta

Komentara 11

Avatar patkovic
patkovic
16:30 08.03.2023.

jel to greta poslala?

Avatar IIII4
IIII4
16:59 08.03.2023.

Eto, sad znam zašto neka juha košta 2 kune vrećica a neka druga 10 kuna vrećica.

ER
erosaonogasvijeta
17:35 08.03.2023.

Dali juha i drugo iz uvoza ili domace proizvodnje? Proizvodjac bi trebao platiti kaznu. Ime proizvodjaca treba biti javno receno! Studenti dobar apetit!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije