Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cenzura

U HAC-u iz press clippinga izbace tekstove objavljene u Večernjaku

\'unutrasnja.....zagreb...27.07.2004  nezavisni sindikati  hrvatske mijat stanic press *snimio zeljko lukunic\'
Željko Lukunić/Pixsell
22.11.2010.
u 20:30

Nezavisni cestarski sindikat upozorava da radnici moraju štedjeti i ne smiju znati za astronomske plaće nekih direktora.

Mijat Stanić, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata, poslao je predsjednici hrvatske Vlade Jadranki Kosor otvoreno pismo u kojem upozorava na cenzuru u Hrvatskim autocestama, a što je suprotno Vladinu Antikorupcijskom programu. Povod je Stanićeva pisma izbacivanje iz HAC-ova press clipinga Večernjakova teksta o plaćama direktora u HAC-u koje dosežu i 40.000 kuna, a usto primaju i braniteljske mirovine.

– Nakon što HAC zaprimi dnevnu pošiljku preslika tekstova, stupa na snagu cenzura nepoželjnih tekstova i novinara – navodi Stanić, dodajući da se takav nepotpuni press clipping e-mailom dalje šalje na nižu upravljačku strukturu HAC-a.

Stanić navodi da je jedan od cenzuriranih autora tekstova o HAC-u novinar Večernjeg lista Josip Bohutinski, koji je na "crnoj listi" cenzora iz HAC-a već više godina, te napominje da je Bohutinski ove godine dobio dvije vrlo prestižne nagrade, i to kao najbolji novinar za istraživačko novinarstvo i kao najbolji poslovni novinar.

Stanić premijerki piše i da je Večernjakov tekst o plaćama nekih direktora u Hrvatskim autocestama radnicima te tvrtke posebno zanimljiv jer, dok se njih poziva na štednju, neki zarađuju astronomske plaće.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
21:13 22.11.2010.

HAC,....drzavna monopolna firma (institucija), a menadzerski ugovori. Kako je to moguce?

KO
kotlić
22:57 22.11.2010.

Koliko bi se radnih mjesta otvorilo da se samo podobni i \"sposobni\" maknu. Za ne vjerovati je da u ovom društvu postoje ljudi sa toliko pameti da mogu raditi i na desetak poslova,

DU
Deleted user
20:44 22.11.2010.

dakle oni ne samo da imaju vremena čitati novine na poslu, nego se još i žale ako im neki članak promakne??! sve pootpuštati i dugoprste direktore i radnike-neradnike!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije