Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMEMORACIJA UBIJENIM SRPSKIM CIVILIMA

U Gruborima Milanović, Medved, Milošević i Vučićev izaslanik

Selo Grubori u kojem su pobijeni civili nakon Vojno-redarstvene akcije Oluja
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
25.08.2020.
u 07:13

Ministar Medved odat će počast i obitelji Čengić, koju su ubile srpske paravojne postrojbe

Uz potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda te potpredsjednika Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Borisa Miloševića na komemoraciju u Plavnom i Gruborima danas u 10 sati stiže i predsjednik države Zoran Milanović, ali i izaslanik srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića. Otkrio je to gostujući na N1 televiziji Milorad Pupovac, koji je kazao da u ime Vučića u Grubore stiže njegov izaslanik za pitanje nestalih Veran Matić te kako tamo biti i mještani Grubora iz izbjeglištva.

– To je drugi korak kojim će se potvrditi opredjeljenje da se svim žrtvama iskaže pijetet, da se prema svim stradalima odnosi podjednako i, s druge strane, da se suočimo s činjenicom da je zločin u Gruborima i Plavnom počinjen – istaknuo je Pupovac.

Nakon Grubora, gdje su ubijeni srpski civili, potpredsjednik Vlade i ministar Tomo Medved posjetit će i spomen-obilježje u Erveniku u 12.30 sati, gdje će odati počast stradaloj hrvatskoj obitelji Čengić i razgovarati o realizaciji gradnje spomen-sobe. Obitelj Čengić, 39-godišnji Drago i njegova 31-godišnja supruga Nevenka te njihovi sinovi, 11-godišnji Slobodana i 4-godišnji Goran, ubili su pripadnici srpskih paravojnih postrojbi “Krajina”, grupe od tridesetak ‘milicionera’, 18. siječnja 1992. u zaseoku Šašići kod Ervenika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije