Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆENE 4 OSOBE
Povratak na članak

Fiktivnim ugovorima oštetili Hrvatske šume za 1,8 mil. kuna

Uhićeni su Antonija Milković i Darko Konjikovac te Draženka Glavinić i Tomislav Glavinić iz tvrtke G.T. trgovački obrt Gradac

Komentari 21

ZI
zigi7darko
13:02 10.12.2013.

Usuđujem se reći da ni jedan i najniže rangirani šumar u Hrvatskoj ne živi samo od svoje plaće. Krade se godinama. Šumari drva i građu, više rangirani naravno više. No ipak, provremeno se kazni neki jadnik koji ukrade dva/tri metrara drva. Volio bih da me netko demantira i kaže da to nije tako. Lijepi pozdrav!

VL
JN
Justice.No.1.
12:52 10.12.2013.

Ima ih jako puno koji mute u Hrvatskim šumama, neka Uskok dode u Slavoniju pa vidi kako su zaposleni preko veze a ništa ne rade! Ova 4 su zanemarivi broj koliko bi ih Uskok morao privesti!

VL
DU
Deleted user
13:12 10.12.2013.

niti više niti manje krađe i korupcije od bilo kojeg segmenta hrvatskog društa,točno na mjeru,posao preko veze za radno mjesto koje ne treba,dokolica i besposlenost ostavljaju vremena za razmišljanje kako do dodatnih sredstava(uvjek im treba 'više'),rezultat je krađa imovine koja pripada svima nama,da ne kažem društvene

VL
MC
mcmarko
15:34 10.12.2013.

HŠ su jedan mastodont. Neću reći čega jer bi me mogli cenzurirati. HŠ gospodari drvnom masom vrijednom blizu 8 mlrd eura. Godišnji prihod nakon oporezivanja im je 20 mil. kuna. Sramota. Koliko neradnika, političkih podobnika tamo radi. Radio sam i ja dok mi šef nije rekao da sam neperspektivan jer nisam u niti jednoj političkoj stranci. A podoban je poslovđa/lugar/neradnik koji je osim državne pokrao i moju šumu. Za državnu je bio u zatvoru i dalje radi u šumariji, ali ne radi ništa. Tako treba. U HŠ-u treba sve po zapovjednoj odgovornosti kazniti. A najgori od svih su sindikalisti. Ti bi prvi letjeli van. Oni ne primaju plaću od članarine nego od firme. I da, nisam bio član sindikata. Njažalosnije je da sadašnja uprava nema pojma. Krađu koja je trajala 20+ godina oni će nadoknaditi prekomjernom sječom. Neznalice i nesposobnjakovići. Jednom sam rekao, sada se hvalimo šumama hrasta lužnjaka, za 30 godina ćemo se hvaliti grabovim šumama. Kad bi se sva ukradena drvna masa naplatila, trostruko, HŠ ne bi deset godina morao posjeći stablo. To su kradeni milijuni prostornih metara drva. I svi su sve znali i nitko od odgovornih nije poduzimao ništa. Plus što su se gubici HŠ krpali OKFŠ-om čiji je dio morao ići privatnim šumoposjednicima. Tako je HŠ od privatnih šumoposjednika "posudio" minimalno 2 mlrd kuna. Kad bi se to oduzelo od završnog računa, svaku godinu bi HŠ završio u debelom minusu. Kad sam čitao neka izvješća revizija smijao sam se kao da gledam Montyja pytona. Užas koji je to kriminal.

VL
SI
sifoklop
13:15 10.12.2013.

Kao olakotnu okolnost treba im uzeti da su krali obnovljive izvore

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
13:22 10.12.2013.

Kao olakotnu okolnost Antoniji Milković se treba uzeti to što je žena, a žene prema riječima feministica "ne mogu biti agresivne i nikada ne lažu". Treba joj omogućiti da i dalje nastavi sa nezakonitim radom, a ako je pokušaju privesti neka se skloni u sigurnu kuću kao žrtva nasilja na teret poreznih obveznika.

VL
MA
matador007
15:24 10.12.2013.

To sam već par puta rekla,neki su me popljuvali na mrtvo ime,ali živim u kraju gdje dosta ljudi radi u Hr šumama,svi od reda prodaju drva na tone,a nijedan nema svoje šume,a oni koji imaju su je, ovim tempom prodaje,posjekli za tjedan dana.I svi imaju kuće kao vile i voze bolje aute.

VL
CR
crofish
14:59 10.12.2013.

da uhite sve zaposlenike, vjerojatno ne bi pogriješili

VL
ZM
Zalem Metu
13:42 10.12.2013.

Čudo neviđeno! Netko krade u državnoj firmici. A joooj

VL
MY
mycropht
13:18 10.12.2013.

Sječka šefova. :)

VL
Avatar banijac68
banijac68
17:20 10.12.2013.

Hrvatska : kradu se drva krade se kamen krade se pijesak krade se asvalt krade se u holdingu krade se u ZETU krade se u podravki krade se na platnim kućicama na autoputu krade se u brodogradnji ako je ima krade se u ZETU krade se u podravki krade se na platnim kućicama na autoputu krade se u brodogradnji ako je ima krade se općinama krade se na smeču Jludi moji danekanetko kaže u i gdijese ne krade jednoga dana neče biti Hrvatske jer je sve pokradeno i kada se nekoga uhvati ga počima da krade JADRANSKO more on će da kaže pa to je bilo uvijek u vlasništvu obitelji hhahahahahahahahahahahahah

VL
X2
xychhr-200
13:27 10.12.2013.

Ovi sigurno nisu HDZ-ovci... to mi jednostavno nije zamislivo... nakon toliko dobrote koju su napravili za Hrvatsku.

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
14:32 10.12.2013.

Gubitci se socijaliziraju, odnosno placaju iz drzavne blagajne a eventualna dobit se krade. I onda se svi bune, kad se nesto zeli privatizirati. Naravno, jer kod privatnika se mogucnost kradje se minimira. Ili ste nekad culi da je THT, Atlanic, Dukat, Ericsson, Vindija...pokraden.

VL
Avatar Aristarh
Aristarh
21:34 10.12.2013.

Kriminal sa drvima ide od najnižih radnika pa do vrha. To je cijela hijerahija. Probajte na placu kupiti drva, pa ako imate volje za dalje istraživanje. Osobno sam tako stigao do vrha Hrvatskih šuma, malo ih promiješao ali na krajuaju odustao jer su isuviše kompaktni.

VL
CR
crnišumar
17:32 10.12.2013.

odgovorne da pitam..mislite li stvarno da jedna obična djevojka koja radi u komercijali i jedan skladitar imaju ovlasti da potpisuju ovakve ugovore, znači ni jedno ni drugo nisu voditelji odjela a kamoli osobe koje bi same mogle donositi odluke ii potpisivati ugovore o nabavi...problem je u UŠP Gospić puno dublje prirode, recimo, što je sa 3200 m3 sirovine koja je nestala u jednoj godini sa glavnog stovarišta Gospić, tko je radi toga odgovarao, tko je odgovoran za pogodovanje privatnicima prilikom sklapanja ugovora o kupnji sirovine, tko je odgovoran rj, jel se kaznio ijedan privatnik radi probijanja roka u kojem je trebao biti obavljen posao za HŠ...i zigi..nije sve to tako kako ti misliš, ima šumara koji časno obavljaju svoj posao

VL
Avatar maladala
maladala
13:43 10.12.2013.

Nema to djela društva kod nas gdje se ne krade pa tako i u HŠa, sve nas naučili ovi koji hoće ponovo vlast!

VL
AN
Ana1980
17:09 10.12.2013.

.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.