Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆENE 4 OSOBE

Fiktivnim ugovorima oštetili Hrvatske šume za 1,8 mil. kuna

hrvatske šume
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
10.12.2013.
u 14:35

Uhićeni su Antonija Milković i Darko Konjikovac te Draženka Glavinić i Tomislav Glavinić iz tvrtke G.T. trgovački obrt Gradac

U Gospiću su zbog zloporabe položaja i ovlasti uhićeni jedan zaposlenik i jedna bivša zaposlenica Hrvatskih šuma te dvoje vlasnika privatnih tvrtki s kojima su sklapali fiktivne ugovore u vrijednosti od gotovo 1,8 milijuna kuna. Iz Hrvatskih šuma izvijestili su kako je današnje uhićenje rezultat interne istrage.

Uhićeni su Antonija Milković, bivša zaposlenica Hrvatskih šuma, Darko Konjikovac iz odjela nabave u Šumariji u Gospiću te Draženka Glavinić i Tomislav Glavinić iz tvrtke G.T. trgovački obrt Gradac, s kojima su Milković i Konjikovac sklapali fiktivne ugovore.

"Možemo potvrditi da je na obavijesni razgovor priveden djelatnik Hrvatskih šuma D. Konjikovac koji je zaposlen u UŠP Gospić kao pomoćni komercijalist za nabavu – skladištar. Druga uhićena osoba A. Milković nije zaposlenica Hrvatskih šuma od rujna 2012. godine, kada joj je izvanredno otkazan ugovor o radu. Današnje uhićenje rezultat je provedene interne kontrole i istrage u Hrvatskim šumama. S istražnim tijelima ćemo surađivati u svim segmentima postupka ali istragu u tijeku ne možemo komentirati", priopćili su iz Hrvatskih šuma.

PU ličko-senjska potvrdila je da je u tijeku kriminalističko istraživanje i da su uhićenici dovedeni pritvorskom nadzorniku PU ličko-senjske, a kaznena ća prijava biti dostavljena Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.

Inače, Antonija Milković već je prije godinu dana bila na razgovorima zbog fiktivnih ugovora.

>> Hrvatske šume ukradu nam dvije milijarde kuna godišnje

Komentara 21

ZI
zigi7darko
13:02 10.12.2013.

Usuđujem se reći da ni jedan i najniže rangirani šumar u Hrvatskoj ne živi samo od svoje plaće. Krade se godinama. Šumari drva i građu, više rangirani naravno više. No ipak, provremeno se kazni neki jadnik koji ukrade dva/tri metrara drva. Volio bih da me netko demantira i kaže da to nije tako. Lijepi pozdrav!

JN
Justice.No.1.
12:52 10.12.2013.

Ima ih jako puno koji mute u Hrvatskim šumama, neka Uskok dode u Slavoniju pa vidi kako su zaposleni preko veze a ništa ne rade! Ova 4 su zanemarivi broj koliko bi ih Uskok morao privesti!

DU
Deleted user
13:12 10.12.2013.

niti više niti manje krađe i korupcije od bilo kojeg segmenta hrvatskog društa,točno na mjeru,posao preko veze za radno mjesto koje ne treba,dokolica i besposlenost ostavljaju vremena za razmišljanje kako do dodatnih sredstava(uvjek im treba 'više'),rezultat je krađa imovine koja pripada svima nama,da ne kažem društvene

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije