Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zima u proljeće

Snijeg će padati i u idućim danima, jutra će biti hladna, evo kada će temperature blago porasti

učka snijeg
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/18
19.04.2017.
u 09:40

Za sav promet zatvorene su državne ceste: DC54 Maslenica – Zaton Obrovački (zbog bure) i DC218 Dobroselo – Mazin – Bruvno (zbog snježne vijavice)

Na Jadranu se danas očekuje promjenljivo, a u unutrašnjosti pretežno oblačno vrijeme, mjestimice s kišom i ponekim pljuskom; najviša dnevna temperatura zraka od 6 do 11 na kopnu, a od 11 do 16 Celzijevih stupnjeva na obali i otocima, prognozira Državni hidrometeorološki zavod za danas, 19. travnja.

Oborine će biti češće u unutrašnjosti. U gorju će pasti još malo snijega, a prolazno je moguć i ponegdje u nizinskim područjima. Puhat će umjeren i jak sjeverac, na Jadranu jaka bura i tramontana s olujnim udarima

Sutra se na Jadranu očekuje djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku te uglavnom bez oborina. U unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno uz kišu, češću u Slavoniji. U gorju još mjestimice snijeg, a u prvom dijelu dana ponegdje ga može biti i u Slavoniji. Puhat će umjeren i jak sjeverac, u Slavoniji sjeverozapadnjak. Na Jadranu jaka, na udare olujna bura i tramontana. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 3, na Jadranu od 4 do 8. Najviša dnevna od 3 do 8, na Jadranu između 11 i 14 °C, javlja DHMZ.

Zimski uvjeti na cestama

Slab snijeg pada u Gorskom kotaru i Lici. Vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez zimske opreme te da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na cestama: ŽC5169 Bjelopolje – Donji Lapac, ŽC5203 Dobroselo – Srb, javlja HAK.

Prema prognozama DHMZ-a, snijeg se očekuje u danas i sutra u Gorskom kotaru i Lici dok se sutra očekuje i u djelu Slavonije. Maksimalne dnevne temperature u petak bi trebale biti malo više, a tada bi trebale prestati i oborine. Jutra će biti hladnija. 

Za vikend se u unutrašnjosti očekuje kiša dok bi subota na Jadranu trebala biti sunčana. Padaline se očekuju u nedjelju.

Visina snijega u 8 sati:
Zavižan 42 
Parg-Čabar 10
Delnice 9 
Crni Lug-NP Risnjak 5 
NP Plitvička jezera 5 
Gospić 4

Hladno diljem Europe

Snijeg je padao u BiH, gdje stvara velike probleme u prometu, a u Sarajevu je bio kaos. Danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme, a više padalina očekuje se u noći na četvrtak kada će doći i do dodatnog pada temperature zraka

I diljem Europe jutra su bila jako hladna, a na nekim dijelovima temperature su bile dosta ispod nule

Ključne riječi

Komentara 3

ZO
Zonasumraka4
11:14 19.04.2017.

Kako sad to...DHMZ i ostali državni zavodi diljem Europe i regije vele: GLOBAL WARMING....,a sad ni riječi da je ovo sad što se događa debelo ispod prosjeka za doba godine,puno veći ekstrem nego toplina u ožujku koja se kroz povijest i prije događala...

ST
Starotopoljanin
17:26 19.04.2017.

Blago meni,ja vec mjesec dana uzivam na atlantiku u huelvi,andaluziji na temperaturi od trideset i dva do trideset i pet stupnjeva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije