Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOORDINIRANI NAPAD

U Goeteborgu zapaljeno 80 automobila, uhićene dvije osobe

Stefan Lofven
TT NEWS AGENCY/REUTERS/PIXSELL
14.08.2018.
u 17:14

Automobili su zapaljeni u Goetebrgu, drugome po veličini u Švedskoj i to na dvadeset raznih lokacija, rekla je policija.

Oko 80 automobila zapaljeno je noću na ponedjeljak na zapadu Švedske, rekle su vlasti i objavile da su dvije osobe uhićene i osumnjičene za koordinirani napad manje od mjesec dana do parlamentnih izbora.

Automobili su zapaljeni u Goetebrgu, drugome po veličini u Švedskoj i to na dvadeset raznih lokacija, rekla je policija. Dvije osobe u dobi od 16 i 21 godine, uhićene su u utorak ujutro. U incidentu nije bilo žrtava. Vlasti navode da su incidenti koordinirani putem društvenih mreža.

Svakog dana u predgrađu Stokholma ima zapaljenih automobila, a nedjela se pripisuju mladima iz siromašnih četvrti. Tijekom 2017. u Švedskoj je namjerno zapaljeno 1457 automobila, prema 1641 tijekom 2016., prema podacima Švedske agencije za civilnu zaštitu.

U veljači 2017., dva dana nakon kontroverzne izjave američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je povezao imigraciju i kriminal u Švedskoj, izbili su neredi u Rinkebyju, sjevernom predgrađu Stockholma u kojem je stanovništvo 90 posto stranog podrijetla. Više desetaka mladih sukobilo se tada s policijom na koju su bacali kamenje, nakon uhićenja navodnog preprodavača droge i pritom su također bili zapaljeni automobili i pokradeni dućani.

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar anti_komunist
anti_komunist
17:21 14.08.2018.

sta se svi prave grbavi pa nesmiju objaviti tko ih je zapalio.......da nisu eskimi ???, a ne......ipak mislim da su australci..ili .....islandjani........ma neee.....to su pusickini multikulti koji su doputovali biznis klasom .....

BE
beitsche
17:53 14.08.2018.

Vidis kak se u zapadnim naprednim zemljama talibani znaju integrirat i uklopit .

Avatar Toni Broo
Toni Broo
18:24 14.08.2018.

Lijevoliberali uništavaju Europu selektivnim tumačenjem činjenica i bolesnim patološkim altruizmom. Altruizam je u zapadnjačkim kulturama pozitivna civilizacijska norma, ali kao što to uvijek biva, ideologije koje preziru zapadnu kulturu i nasljeđe su iskoristile slabost altruizma za svoje bolesne ciljeve. U U društvu je primijećeno da lijevoliberali imaju atrofiranu amigdalu, a amigdala je centar za emocije koji nam omgućuje sposobnost prepoznavanja dobrih i opasnih osjećaja te općenito percepciju svijeta oko nas; bez amigdala smo izgubljeni, odnosno lijevoliberali su izgubljeni jer imaju atrofiranu amigdalu i zbog toga ne vide opasnosti za sebe i sve nas. Lijevoliberali troše svoje vrijeme i sve društvene resurse signalizirajući i uvjeravajući sebe i ostale o potrebi da štitimo ljudska prava skupinama koje mrze i žele uništenje zapadne civilizacije. Atrofiranje amigdale u populaciji, a najviše među lijevoliberalima je očito način kako priroda zaustavlja jednu bolesnu i nakaradnu civilizaciju i daje priliku novim civilizacijama. Mnoge životine imaju urođeni strah od npr. zmija i specifičnim glasanjem upozoravaju jedni druge na zmije. Nekako iz iskustva znaju da im zmije nisu prijatelji. To bi se zvalo “zdrav razum”.Međutim, ako im se odstrani amigdala, životinje u zmijama neće vidjeti opasnost kao što i zapad i mediji ne vide opasnost od migranata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije