Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVIČAN ZLOČIN

U Freiburgu počelo suđenje skupini izbjeglica iz Sirije i Iraka optuženih za grupno silovanje

Sudac u Freiburgu
Foto: Patrick Seeger/DPA/Pixsell
26.06.2019.
u 12:46

U Freiburgu je 2016. silovana i ubijena jedna studentica, a počinitelj je izbjeglica iz Afganistana koji je zbog toga osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu.

U Freiburgu počelo je u srijedu suđenje jedanaestorici mladića, mahom izbjeglica iz Sirije i Iraka, optuženih da su u listopadu 2018. u tom njemačkom gradu brutalno silovali osamnaestgodišnju djevojku.

Mladići u starosnoj dobi između 18 i 30 godina terete se da su 18-godišnjoj njemačkoj državljanki u listopadu prošle godine u jednoj diskoteci u Freiburgu u piće stavili nepoznatu tvar. 

Nakon toga je skupina 11 osumnjičenih, od kojih su osmorica sirijski državljani te po jedan državljanin Iraka, Alžira i Njemačke, oštećenu grupno silovala u grmlju blizu diskoteke. 

Prvooptuženi je  22-godišnji sirijski državljanin Majid H. koji je prvi silovao žrtvu i zatim ostale poticao na silovanje. 
 
Njegov odvjetnik je prije suđenja pročitao izjavu po kojoj se njegov branjenik ne osjeća krivim u smislu optužbe i javnost je optužio da izrianje „presude bez suđenja“.

 

Majid H. je otprije poznat vlastima i za njim je u trenutku silovanja bio izdan nalog za uhićenjem

Vlasti sumnjaju da je u djelu sudjelovao i 12. počinitelj za kojim se još uvijek traga. 

Slučaj grupnog silovanja u listopadu prošle godine izazvao je velik šok u javnosti zbog činjenice da su za djelo osumnjičeni izbjeglice koje su zaštitu od rata u Siriji potražili u Freiburgu. 

U Freiburgu je 2016. silovana i ubijena jedna studentica, a počinitelj je izbjeglica iz Afganistana koji je zbog toga osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu. 

Komentara 7

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
13:23 26.06.2019.

Kako doktori i inženjeri provode slobodno vrijeme...

VJ
vjaceslav
13:30 26.06.2019.

citat - "Njegov odvjetnik je prije suđenja pročitao izjavu po kojoj se njegov branjenik ne osjeća krivim u smislu optužbe. " i u pravu je - u zemljama iz kojih dolaze okrivljeni za silovanje su uvjek krive žene, a ne muškarci.

AL
altruist
12:55 26.06.2019.

Ma kakvo silovanje. Ljudi imaju psihicke probleme. U stilu Merkelove Njemacke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije