Naslovnica Vijesti Svijet

U Freiburgu počelo suđenje skupini izbjeglica iz Sirije i Iraka optuženih za grupno silovanje

U Freiburgu je 2016. silovana i ubijena jedna studentica, a počinitelj je izbjeglica iz Afganistana koji je zbog toga osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu.
26. lipnja 2019. u 12:46 7 komentara 618 prikaza
Sudac u Freiburgu
Foto: Patrick Seeger/DPA/Pixsell

U Freiburgu počelo je u srijedu suđenje jedanaestorici mladića, mahom izbjeglica iz Sirije i Iraka, optuženih da su u listopadu 2018. u tom njemačkom gradu brutalno silovali osamnaestgodišnju djevojku.

Ilustracija PETORICA MUŠKARACA "Vučji čopor" u Španjolskoj napokon osuđen za silovanje na 15 godina zatvora

Mladići u starosnoj dobi između 18 i 30 godina terete se da su 18-godišnjoj njemačkoj državljanki u listopadu prošle godine u jednoj diskoteci u Freiburgu u piće stavili nepoznatu tvar. 

Nakon toga je skupina 11 osumnjičenih, od kojih su osmorica sirijski državljani te po jedan državljanin Iraka, Alžira i Njemačke, oštećenu grupno silovala u grmlju blizu diskoteke. 

Prvooptuženi je  22-godišnji sirijski državljanin Majid H. koji je prvi silovao žrtvu i zatim ostale poticao na silovanje. 
 
Njegov odvjetnik je prije suđenja pročitao izjavu po kojoj se njegov branjenik ne osjeća krivim u smislu optužbe i javnost je optužio da izrianje „presude bez suđenja“.

  Ratko Vujnović OGULINAC Ostao sam bez svega jer me stalno optužuju za krađe koje nisam počinio

Majid H. je otprije poznat vlastima i za njim je u trenutku silovanja bio izdan nalog za uhićenjem

Vlasti sumnjaju da je u djelu sudjelovao i 12. počinitelj za kojim se još uvijek traga. 

Slučaj grupnog silovanja u listopadu prošle godine izazvao je velik šok u javnosti zbog činjenice da su za djelo osumnjičeni izbjeglice koje su zaštitu od rata u Siriji potražili u Freiburgu. 

U Freiburgu je 2016. silovana i ubijena jedna studentica, a počinitelj je izbjeglica iz Afganistana koji je zbog toga osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu. 

Arena Centar
LJETO ZA DJECU U ARENA CENTRU
Idealno rješenje za zagrebačke vrućine

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar mars3486
  mars3486:

  Kako doktori i inženjeri provode slobodno vrijeme...

 • vjaceslav:

  citat - "Njegov odvjetnik je prije suđenja pročitao izjavu po kojoj se njegov branjenik ne osjeća krivim u smislu optužbe. " i u pravu je - u zemljama iz kojih dolaze okrivljeni za silovanje su uvjek krive žene, a ne muškarci.

 • Majk:

  A advokat mu Arap li Turčin