Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL

U elitnoj švedskoj školi tjerali učenike na oralni seks

pegla
Duško Marušić/PIXSELL
29.08.2013.
u 20:32

Od devetero učenika za koje se sumnja da su umiješani u napad zatraženo je da napuste školu.

Ravnatelj elitne švedske škole Lundbergs otpušten je, a cijeli školski odbor dao je ostavku nakon što je otkriveno da su dva učenika te škole bila opečena peglom, prenosi The Local. Škola je zbog skandala privremeno zatvorena odlukom školskog inspektorata koji je otkrio da se zlostavljanje događa uz pristanak uprave.

Jedan od spornih rituala u školi je i takozvana podmornica – učeniku koji leži na leđima u usta se preko cijevi ulijeva voda. Do zatvaranja škole došlo je nakon što je otkriveno da su dvojica dječaka stara 14 i 15 godina bili opečeni peglom u sklopu jednog inicijacijskog rituala. Od devetero učenika za koje se sumnja da su umiješani u napad zatraženo je da napuste školu.

U svibnju prošle godine neki su učenici progovorili o tome kako su tjerani na oralni seks i jedenje gnoja. U 2011. godini jednom su studentu bradavice opečene električnim strojem protiv muha.

Ravnatelj Staffan Hörnberg prije otkaza kritizirao je odluku školskog inspektorata.

– To je gotovo kolektivna kazna. Ovdje imamo možda 199 učenika koji su potpuno nevini i vole svoju školu – rekao je Hörnberg.

Ministar obrazovanja Jan Björklund situaciju u Lundbergsu nazvao je vrlo uznemirujućom, no dodao je kako vlada neće komentirati odluku o zatvaranju škole.

>> Policija u obitelji djevojčice koju su zbog siromaštva tukli u školi!?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije