Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSJEDI U STRAHU

Nepoznati počinitelj je postavio bombu na vrata kuće u Vukovaru koja je teško ranila muškarca (73)

Policijski očevid ispred kuće u Vukovaru gdje je došlo do eksplozije u kojoj je jedna osoba ozlijeđena
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
19.06.2022.
u 17:31

Djelatnici hitne medicinske pomoći prevezli su ozlijeđenog 73-godišnjaka u Nacionalnu memorijalnu bolnicu Vukovar. U tijeku je očevid, a po utvrđivanju svih okolnosti događaja ćemo pravovremeno izvijestiti javnost – izvijestila je policija.

U eksploziji koja se dogodila rano jutros u Vukovaru jedna osoba je ozlijeđena i prevezena u Nacionalnu memorijalnu bolnicu Vukovar na dalje liječenje. Policija je dojavu o eksploziji nepoznate eksplozivne naprave zaprimila jutros u 8.15 sati poslije čega su odmah na mjesto događaja upućeni policijski službenici protueksplozijske zaštite. 

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su očevidom utvrdili kako je nepoznati počinitelj tijekom noći 18./19. lipnja ispred ulaza u obiteljsku kuću u Zagorskoj ulici u Vukovaru postavio eksplozivnu napravu.

-Otvaranjem vrata 73-godišnjak je aktivirao eksplozivnu napravu koja je eksplodirala i zadala mu teške tjelesne ozljede koje su utvrđene u NMB Vukovar - navode iz policije. Dodaju kako nastavljaju kriminalističko istraživanje zbog sumnje u pokušaj počinjenja kaznenog djela Teško ubojstvo iz članka 111. stavka 1. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Po društvenim mrežama širi se informacija kako je se radi o bombi koja je eksplodirala kod ulaznih dvorišnih vrata obiteljske kuće.Zna se kako je ozlijeđeni muškarac bio pri svijesti i razgovarao s policijom poslije eksplozije kao i da je bio pri svijesti kada je prevezen u bolnicu ali u šoku.

Susjedi s kojima smo razgovarali kažu da ne znaju koji bi mogao biti razlog ove eksplozije kao i da je ozlijeđeni muškarac sa svima bio dobar. Međutim, ne kriju i da su sada u strahu jer se to, kako kažu, svakome može dogoditi. Takva razmišljanja podgrijavaju i priče kako se radi o postavljenoj bombi kašikari i da je ona bila vezana sa špagom. Da je nešto čudno ukazuje i višesatni očevid policije koji se provodio na mjestu događaja. Inače, treba podsjetiti i kako je Vukovar i poslije više od 30 godina od rata prepun zaostalog naoružanja iz Domovinskog rata. Tako je odbačeno naoružanje pronađeno u kanalima, kontejnerima, uz ceste i pješačke staze, u blizini kuća i škola.

Ključne riječi

Komentara 10

LI
LizaLimenni
18:50 19.06.2022.

Hdzovo pravosuđe nije ga odradilo ovih 25 g, pa ga netko drugi odlucio odraditi kad pravosude nece. Zrtva sigurno neki cejen koji je 91. Imao 40ak godina.

Avatar Nimfa
Nimfa
19:01 19.06.2022.

Napadaju Ceceni 😀

DU
Deleted user
21:50 19.06.2022.

73-godišnjak ,piše ćirilicom inače nn

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije