Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSPICE

U Dubrovniku više nema opasnosti od ospica

Ospice u Dubrovniku
Grgo Jelavić/Pixsell
09.07.2018.
u 14:40

Ukinute izvanredne mjere i zabrana posjeta bolesnicima

U Općoj bolnici Dubrovnik nisu zabilježeni novi slučajevi ospica pa su u ponedjeljak 9. srpnja ukinute izvanredne mjere i zabrana posjeta bolesnicima.

Odluku je donio ravnatelj bolnice Marijo Bekić po preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Prvi je na dubrovačkom području ospicama bio zaražen muškarac iz Stona, koji je hospitaliziran 25. svibnja u dubrovačkoj Općoj bolnici te je nakon liječenja pušten kući. U bolnici su bile uvedene izvanredne mjere i zabrana posjeta bolesnicima, a u svim županijskim dječjim vrtićima necijepljenoj je djeci bio zabranjen pristup kako se bolest ne bi naglo širila.

Ukupan broj zaraženih ospicama u međuvremenu se popeo na sedamnaest.

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
17:44 09.07.2018.

tresla se brda-rodio se miš

MO
morejeslano
16:45 09.07.2018.

Propagandna mašinerija koja je do pred par dana govorila o strašno opasnoj bolesti i obaveznom cijepljenju sada zbog turisticke sezone privremeno prestaje. Cijeli cirkus će ponovno početi nakon ljeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije