Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar start

U Dubrovniku gostiju kao u srcu turističke sezone

turisti
02.05.2010.
u 16:38

Najbrojniji su Slovenci, stiglo ih je oko četiri tisuće, potom slijede Austrijanci i Nijemci.

Nakon uspješnih uskrsnih blagdana, turistički radnici u Dubrovniku i proteklog su vikenda zadovoljno trljali ruke. Razlog tome je činjenica da je na dubrovačkom području gostiju za prvomajske praznike bilo kao u srcu sezone, a zadovoljni su bili i hotelijeri, privatni iznajmljivači soba kao i prodavači suvenira koji žive od gostiju koji dolaze s kruzera. Ovi posljednji su u subotu "okupirali" Dubrovnik jer je taj dan čak pet velikih brodova u Dubrovnik dovezlo 10-ak tisuća gostiju. U nedjelju su se u dubrovačkoj luci usidrila četiri kruzera s devet tisuća gostiju. Ovaj vikend su zadovoljni bili i vlasnici hotela.

– Tijekom vikenda u dubrovačkim je hotelima boravilo oko šest tisuća gostiju. Točne brojke imat ćemo tek za dan-dva – rekli su nam iz Turističke zajednice grada Dubrovnika gdje su i pokrenuli zajedničku akciju s privatnim iznajmljivačima za promociju tog načina odmora. Akcija je odmah polučila uspjeh jer je sobu ili apartman u privatnom aranžmanu ovog vikenda bilo gotovo nemoguće naći. Kako je već poznato da velik broj ljudi uopće ne prijavljuje svoje goste, teško je procijeniti koliko je gostiju u Dubrovniku boravilo u privatnom aranžmanu, ali najbrojniji su bili državljani BiH koji tradicionalno za prvosvibanjske praznike dolaze u Dubrovnik. Na području Splitsko-dalmatinske županije boravilo je oko deset tisuća gostiju. Brojke su na razini prošlogodišnjih.

– Najbrojniji su Slovenci, stiglo ih je oko četiri tisuće, potom slijede Austrijanci i Nijemci – kazao nam je Mili Razović, direktor županijskog TZ-a. U brojku nisu uračunati brojni gosti prolaznici koji su se iskrcali s kruzera i tek prošetali Splitom.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
12:29 03.05.2010.

pogledajte konabara na slici kakav je on to gard zauzel, konobarski sigurno nije

Avatar wkwkwkwk
wkwkwkwk
19:17 03.05.2010.

isti grdović mladen

KU
kukuriku
16:40 02.05.2010.

ti Turisti su cúli da se djeli besplatni-pasulj,..pa su nahrlili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije