Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAZOVANJE U Krapini počela 14. zimska škola informatike

U društvu najboljih do novih znanja na računalu

06.01.2009.
u 17:26

Srednja škola Krapina domaćin je 14. zimske škole informatike koja okuplja otprilike 300 polaznika iz naše županije i svih krajeva Hrvatske.

Zlatni olimpijac u školi
Od 3. do 11. siječnja u informatičkim radionicama pod vodstvom mentora informatičara otprilike 200 učenika osnovnih i srednjih škola iz naše županije zajedno sa svojim nastavnicima obogaćuje vlastito znanje. Program škole prilagođen je svima, od početnika do vrhunskih poznavatelja računalnog sustava.

Polaznici mogu puno naučiti od gimnazijalca Gorana Žužića koji se prošle godine okitio zlatnim medaljama na natjecanjima u informatici u zemlji i inozemstvu, kao i od Luke Kalinovića, također mladog i nagrađivanog hrvatskog informatičara. Prema riječima G. Žužića, škola informatike u Krapini najjača je te vrste u regiji jer, kako kaže, okuplja mlade studente mentore koji su vrhunski informatičari.

U informatičkim radionicama Zimske škole sudjeluje otprilike 40 najuspješnijih učenika osnovnih i srednjih škola širom Hrvatske koji su pozvani na temelju rezultata postignutih na natjecanjima u protekloj godini.

Druženje informatičara
Osim olimpijskih zadataka, u radionicama se rješavaju složeni algoritamski zadaci, a može se naučiti izrada internetske stranice, stvaranje baze podataka, računalna grafika, modeliranje s pomoću računala te svladavanje niza drugih računalnih radnji.

Uime domaćina učenike su pozdravili ravnatelj Srednje škole Ivica Rozijan i županica Sonja Borovčak, a uime Ministarstva znanosti i obrazovanja, koje je pokrovitelj 14. zimske škole, Vesna Hrvoj Šic. Na svečanom otvaranju nastupio je Djevojački pjevački zbor Srednje škole, a 14. zimsku školu informatike otvorio je gradonačelnik Josip Horvat.

Predsjednik Hrvatskog saveza informatičara Alen Spiegl poručio je sudionicima neka iskoriste ovo vrijeme da u radionicama nauče nešto novo te dodao da je važno i druženje i sklapanje novih prijateljstava. Kako ne bi po cijele dane samo sjedili za računalima, za mlade informatičare organizirani su i izleti po Hrvatskom zagorju te razgledanje kulturnih znamenitosti grada Krapine.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije