Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najukusnija priredba

U delicijama s najdužeg stola uživale tisuće Hrvata

Velika: Gastro-manifestacija "Najduži stol u Hrvata"
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/5
26.05.2019.
u 11:13

Zarezivao se i pečeni vol, kao glavna poslastica. Po simboličnoj cijeni od 20 kuna posjetitelji su mogli degustirati svu ponuđenu hranu, ali isto tako i rakiju, likere i brojna vina po kojima je požeški kraj poznat.

Nije bilo lako odoljeti gurmanskim izazovima u Velikoj. Nekoliko tisuća posjetitelja desetu je godinu zaredom uživalo u ukusnim delicijama s Najdužeg stola u Hrvata.

Na više od 600 metara povezanih stolova našli su se brojni gastronomski specijaliteti za prste polizati, od domaćeg kulena, kobasice, slanine, čvaraka i kotlovine preko graha, šarana na gradele, liganja, čobanca i fiš paprikaša do pita, kolača, jela s tartufima...

Zarezivao se i pečeni vol, kao glavna poslastica. Po simboličnoj cijeni od 20 kuna posjetitelji su mogli degustirati svu ponuđenu hranu, ali isto tako i rakiju, likere i brojna vina po kojima je požeški kraj poznat. Najukusnija manifestacija okupila je više od 160 izlagača, OPG-ova, obrtnika, tvrtki, udruga i građana koji su u požeški kraj došli iz svih krajeva Hrvatske, ali i Mađarske, Rumunjske, Bosne i Hercegovine...

Foto: Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/PIxsell

- Deseti put zaredom dokazali smo kako je riječ o jedinstvenoj manifestaciji, događaju prepoznatom po sjajnoj atmosferi koje ne bi bilo bez mnogobrojnih volontera, članova lokalnih udruga, mještana, njihovog entuzijazma i truda i našeg zajedništva – rekao je Vlado Boban, načelnik Općine Velika.

Najduži stol u Hrvata kroz godine je izastao u originalni velički brend, koji se organizira u sklopu tradicionalne međunarodne folklorne smotre "Čuvajmo običaje zavičaja". Osim folklora, svi sudionici sa sobom su donijeli i dio svojih gastronomskih specijaliteta koje su na rodost posjetitelja s njima i podijelili, priuštivši im tako vrhunsku etno-gastro zabavu.

Komentara 1

BA
Barbasmora
12:15 26.05.2019.

Velika jos je veca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije