Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
noviteti

U crkvi se molitve za pokojne odsad mogu naručiti i e-mailom

molitva mpo (1)
Patrik Macek/PIXSELL
01.11.2012.
u 20:05

Internetsko doba donijelo je i neke novitete u molitvama koje se upućuju za preminule i njihove duše

Svetkovina Svih svetih zapovijedani je blagdan u Katoličkoj crkvi, kada se molitve upućuju s posebnim nakanama za preminule i njihove duše.

Internetsko doba donijelo je i neke novitete i u tim molitvama, pa se više nije potrebno odlaziti u župni ured na zabilježbu, već se to može učiniti i e-mailom. Naime, u obavijesti za parastos-bogoslužje na blagdan Svih svetih u konkratedrali sv. Ćirila i Metoda na zagrebačkom Gornjem gradu, grkokatolička župa objavila je da svi vjernici koji \"žele da se njihovi najmiliji spomenu u molitvi, mogu imena svojih pokojnika donijeti prije početka bogoslužja ili ih dostaviti na župni ured putem e-maila\".

Parastos je, inače, služio križevački vladika Nikola Kekić u zajedništvu s gornjogradskim kapelanom o. Danijelom Hranilovićem.

 

 

Komentara 11

IO
Iohannes
20:35 01.11.2012.

Šteta je da Crkva, institucija koja inzistira na zajedništvu, počinje zapostavljati dimenziju osobnog kontakta. Umjesto da dođu i osobno se susretnu sa svećenikom, zainteresirani će za 3min., internetom poslati narudžbu a poslije sretno šetkati gradom i satima gledati izloge. Sigurno, ima i onih koji sujako zaposleni, ali zato mogu doći u vrijeme kada im odgovara, mogu i telefonski nazvati - možda je previše očekivati razgovor - možda je to previše za razinu zajedništva koju toleriraju pojedini "punopravni" članovi Crkve? Priznajem, ciničan sam, ali imam pokriće u stvarnom životu...

BK
bez.komentara
20:45 01.11.2012.

Da i neće se novac kupiti u košarice,već će se provlačiti kartice

OB
-obrisani-
21:00 01.11.2012.

pola kile "zdravo marijo" i 30 dkg očenaša.....kurirskom službom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije