Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIVNO MJERAMA

U centru Čakovca otvorio kafić: Vlasniku kaznena prijava, gostima prekršajni nalozi

Čakovec: Zapečaćena vrata kafića čiji je vlasnik osumnjičen za širenje i prenošenje covida-19
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
08.02.2021.
u 10:36

U kafiću je omogućio druženje više gostiju koji su posluživani raznim pićima, čime ih je, navode u policiji, svjesno izložio opasnosti od moguće zaraze koronavirusom

Vlasnik kafića (52) iz Čakovca zaradio je kaznenu prijavu jer je jučer oko 9 sati njegov kafić u centru grada bio otvoren, suprotno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim epidemiološkim mjerama, kojom se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke.

U kafiću je omogućio druženje više gostiju koji su posluživani raznim pićima, čime ih je, navode u policiji, svjesno izložio opasnosti od moguće zaraze koronavirusom, uz potencijalnu opasnost od daljnjeg širenja bolesti. Uz privođenje pritvorskim nadzorniku slijedi mu i kaznena prijava.

VIDEO: U Zagrebu je održan prosvjed ugostitelja i poduzetnika: Samo želimo raditi!

– Prilikom nadzora spomenutog ugostiteljskog objekta nitko od gostiju nije se koristio maskom, pa su ih policijski službenici prekršajno sankcionirali zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Ujedno, prilikom inspekcijskog nadzora inspektorica nadležnog Državnog inspektorata donijela je rješenje o zabrani obavljanja ugostiteljske djelatnosti caffe bara te je objekt zapečaćen – navode u PU međimurskoj. 

Komentara 11

RU
Rusvaj
10:56 08.02.2021.

Hahaha..... Kerumu i onim sucima kod njega u konobi ništa..... Pa kakva smo mi sprdačina od države

BE
bezvrijedanyugodinar
11:13 08.02.2021.

Još ga treba kazniti, ako nije izdavao račune

BR
brojevi
13:50 08.02.2021.

Ako hoćeš besplatnu promociju u samovažnosti otvori kafić jer on je od esencijalne važnosti za život naših građana. Što bi mi bez kafića? Sebičnost i neodgovornost karakteristični su za osobe smanjenog i/ili nikakvog senzibiliteta za druge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije