Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STATISTIKE
Povratak na članak

U čak 93% članaka o ubojstvu partnerica na portalima otkriven je identitet žrtve

Čak 33% članaka imalo je senzacionalistički naslov, 48% članaka uključivalo je pretpostavke, u 11% slučajeva nasilje se dovodilo u kontekst ljubomore ili izražavanja prevelike ljubavi, a u čak 93% članaka otkriven je identitet žrtve

Komentari 1

RE
reborn
21:15 21.02.2019.

Ako je femicid 25% do 30% ubojstava, što je onda sa ostalim slučajevima ubojstava - u njima su žrtve muškog spola?!? Ako je tome tako, onda je očigledno biti muškarac tri do četiri puta rizičnije (po pitanju ubojstva) nego biti žena. Gdje je tu borba za ravnopravnost spolova?!?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.