Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Parkiranje

U bolnicu automobilom samo s parkirnom karticom

bolnica
Marko Jurinec/Pixsell
08.02.2011.
u 20:52

Prvi sat parkiranja bit će besplatan, a svaki sljedeći plaćat će se skuplje nego u gradu

Automobili parkirani na zelenim površinama, blizu ulaza u bolničku zgradu ili tako da vozila Hitne pomoći ne mogu proći, svakodnevna su slika u krugu varaždinske Opće bolnice.

– Pokušajte u Zagrebu automobilom ući u bilo koju kliniku. Nemoguće! – kaže ravnatelj bolnice Dubravko Tršinski.

Kako bi se gorući problem napokon parkiranja riješio počeli su radovi na rekonstrukciji ulaza u bolnički krug. Budući da su predviđena dva ulazna i dva izlazna traka, pored postojećeg, radi se još jedan ulaz, koji bi funkcionirao na principu parkirnih kartica.

– Svatko tko treba nešto obaviti u bolnici moći će ući s parkirnom karticom u krug bolnice. Novom regulacijom prometa povećat će se broj parkirališnih mjesta, a prvi sat parkiranja bit će besplatan. Smatram da je sat vremena dovoljan da se nekoga dovede na neku pretragu, a želja mi je da se cijeli sustav, što uključuje i naručivanje pacijenata, posloži na taj način da će jedan sat zaista biti dovoljan za preglede.

Pacijenti će se morati naučiti da na pregled ne dolaze dva sata ranije, a liječnici da moraju doći na vrijeme, kad im počne radno vrijeme u ambulanti – kaže Tršinski. Nakon prvog, besplatnog sata, svaki sljedeći naplaćivat će se, a cijena parkirne karte bit će viša od one parkirne karte izvan bolničkoga kruga. Ako se dogodi da pacijent ipak neće moći obaviti pretrage u jednom satu, bolnica mu neće naplatiti drugi sat, no od pacijenata se ipak očekuje da to ne zlorabe. Zaposlenici bolnice, pak, imat će svoje daljinske upravljače za otvaranje rampe. Radovi bi trebali završiti za mjesec-dva, a onda slijedi pokusno razdoblje od tridesetak dana.

Ključne riječi

Komentara 1

KV
kvakva
10:56 09.02.2011.

Tršinski to zna - ima doktorat iz parkiranja koji su mu dali na zagrebačkom Fakultetu prometnih i ostalih opskurnih znanosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije