Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reforma zdravstva
Povratak na članak

U bolničku hitnu samo životno ugroženi, pacijenta će prvo morati pogledati njegov obiteljski liječnik

Komentari 223

Avatar think pink
think pink
08:28 22.02.2016.

najbolje da na hitnu primaju samo one koji su već umrli... tako bi još više uštedjeli...

VL
BB
branko.baricic
09:03 22.02.2016.

vi ste totalno prolupali.dali vi znate da obiteljski lijecnici rade od 8 do mozda 12.dali znate da nemozete doci bez najave.da li znate da petak subota i nedjelja za njih nisu radni dani.gospodo vi ste prolupali.vikendom ionako pacijenti umiru jer ni u bolnicama nema nikoga a bolest ne pita.i kad bi u hitnoj samo jedan zivot spasili u odnosu na sve druge koji nemaju kome otici isplatilo se.stedite negdje drugdje.placam cijeli zivot zdravstveno i zelim ga imati u potpunosti.ima se drugdje stediti pa ako treba i poskupiti zdravstveno.nemojte nas zajebavati dragi moji doktori i ministri jer i po vas bu vrag dosel.hvala.razmislite!!

VL
KI
killthesnake
08:36 22.02.2016.

Ja čekam reformu pravosuđa , policije , monetarnu reformu , kada se to obavi i krene u lov na ratne profitere , muljatore sa tajnim računima u tropskim krajevima , vrati opljačkano , nece biti potrebna reforma hitne pomoci jer ce novaca biti i za bacanje . Vidim da je nova vlada krenula u sve samo ne u ono najbitnije , zašto ? Zato što vrana vrani oči ne kopa !

VL
JU
jučer
08:53 22.02.2016.

Nema problema ali hoćemo onda da vidimo i državne dužnosnike da čekaju kod svog liječnika uputnicu i sjede u čekaonici da ih prozovu,ovakvih idiota nema nigdje na kugli zemaljskoj

VL
OK
okozaoko
08:40 22.02.2016.

Neki obiteljski liječnici znaju samo pisati recepte i postaviti dijagnozu jedino u slučaju da ju pacijent sam već zna. Trebali bi prije ovakvih promjena najprije takve "liječnike" poslati na biro a neke druge, sposobnije, sa biroa dovesti u ordinacije.

VL
OK
okus
08:28 22.02.2016.

Koja glupost. Obiteljski lijecnici imaju po 2 tisuce pacijenata ambulante uvijek prepune.. sto ako je pacijent tesko pokretan ili lezeci? Da ide obiteljskom lijecniku? Lijecnik mora sve ostaviti i doci u kucnu posjetu?

VL
ŽA
žalosnababanarikača
09:04 22.02.2016.

Postavljanje dijagnoze kod obiteljskog liječnika, skoro me stajalo života. Nije prepoznala klasične simptome, nego me slala da se naručim u bolnicu. Nakon utvrđivanja dijagnoze ipak sam završio na hitnoj ali sa tjedan dana zakašnjenja i trajnim posljedicama za zdravlje. Zanima me, kakva bi bila ušteda, kada bi se podigla kaznena prijava.

VL
Avatar mister.N@
mister.N@
08:51 22.02.2016.

a tko je tebi dao da se igras Boga??? nekim ljudima su sekunde presudne za prezivjeti sta ce cekat da mu se dogega neki doktor opce prakse pa procijeni jel za bolnicu ili ne??? ajde odhebi od neceg oko cega pojma nemas radije se rijesite tisuca nekompetentnih uhljeba koje ste godinama dovodili i jedni i drugi!!! tu cete ustediti nemojte se igrati tudjim zivotima i sudbinama!!!

VL
Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
09:25 22.02.2016.

jedini pravi liječnici su veterinari-krava nezna govoriti a ovaj ju izlijeći, stoga očekujem od ovih domoljuba da donesu zakon da će veterinari liječiti ljude, štale su ionako prazne i bit će mjesta za čekanje, ajmo domoljubi

VL
NA
navijeke
09:21 22.02.2016.

Najbolje bi bilo primati hitne slučaje tek nakon što to liječnik opće prakse u prisustvu dva svjedoka odobri i ovjeri kod javnog bilježnika. A bezobraznim i nezajažljivim građanima uz prijetnju kaznenim gonjenjem najstrože zabraniti razbolijevanje vikendom, blagdanom i van uredovnog vremena pojedinog liječnika. Jasno, pojavljivanje kod liječnika opće prakse bez prijave putem e-građana mora se smatrati težim prekršajem, a kod težih recidivista (onih koji su se usudili dva ili više puta tako razboljeti) i kaznenim djelom kažnjivim s minimalno pet godina zatvora i/li zapljenom cjelokupne imovine.

VL
Avatar Andabel
Andabel
09:10 22.02.2016.

prvo kod svog doktorA? kako? moj ako radi ujutro vec prije 13 h ide kuci, ako meni npr pozli popodne a on radi ujutro ksko onda? kako vikendom i petkom kad svi rade kroz jutro i idu ranije kuci?

VL
DU
Deleted user
09:52 22.02.2016.

Čitam komentare.....bome niti jedan nije pozitivan....nemoguće da nema niti jednog HDZ-ovca da brani svoga ministra zdravstva......!!!!!!!!!!!?????????????? Gdje ste dežurni........????? Valjda su i oni shvatili koja je to neviđena nebuloza od reforme u zdravstvu...!!!!!

VL
FN
fnja.njimko
09:14 22.02.2016.

A što ako ima bolove u lijevoj ruci ili samo mučnina, a ono infarkt miokarda.

VL
DO
doktorica
09:06 22.02.2016.

još jedan dodatni razlog da mladi doktori odu van,kad vide ovakovu "organizaciju".

VL
DU
Deleted user
10:17 22.02.2016.

To je to, u nedjelju u 15 sati slomiš ruku, obiteljski liječnik kod ljubavnice na seminaru, život ti nije ugrožen i čekaj u bolovima ponedjeljak 13 sati kad počinje raditi da ti da uputnicu da možeš na kirurgiju, a stoka sitnog zuba neka sve plača, i još treba uvesti dodatna plaćanja osim na plači i dopunsko kako bi liječnici mogli kupovati izdašnije poklone za provod nedjeljom popodne. Živjele reforme.

VL
MA
majamala
10:12 22.02.2016.

toliko o silnom domoljublju i ljubavi prema svom narodu....nakon zdravsta slijedi otimačina vode....

VL
Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
09:14 22.02.2016.

Počele su HDZ-ovske reforme...

VL
AA
AAlien
08:31 22.02.2016.

Zanimljivo, no tko će odgovarati za povećanu stopu smrtnosti onih koji su zaista trebali hitno bolničko liječenje, ali su umjesto u bolnici dragocjeno vrijeme gubili u uvijek pretrpanoj čekaonici obiteljskog doktora? Tko će procjenjivati razinu hitnosti pojedinog pacijenta kod obiteljskog doktora?

VL
AS
askica
09:12 22.02.2016.

Moj sin je nedavno imao puknuće ligamenata skočnog zgloba i to se dogodilo predveče. Ravno smo otišli na hitnu jer mu je noga bila natečena. Sad vidim da bih po novoj reformi hitne trebala pustiti ga da ga cijelu noćć boli noga pa ujutro otići do obiteljskog liječnika i tamo provesti sat, dva i onda s uputnicom na hitnu. Dok bih sve to obavila prošlo bi i 24 h dok mu netko ne bi sanirao ozljedu. I njega bi cijelo to vrijeme boljela noga.

VL
DU
Deleted user
10:30 22.02.2016.

Još jedan eksperiment na ljudima, uspio ili ne ionako nitko neće za ništa biti odgovoran...

VL
« 1 2 3 4 5 6 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.