Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U bolnici snimaju krvne žile srca, rade eksplantacije, epiduralnu...

Ravnatelj dr. Strikić kaže da su usporedo s uređenjem unapređivali struku pa sada imaju najveći broj liječnika u povijesti bolnice
24. studenoga 2011. u 15:50 3 komentara 305 prikaza
bolnica
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Liječnici Opće bolnice Karlovac dosad su odradili 130 koronografija, odnosno snimanja srčanih krvnih žila. Napravljene su i četiri eksplantacije organa i sve više raste broj darivatelja. Neurologija uspješno primjenjuje trombolizu i ima razvijen sustav po kojem pacijenti dobiju hitnu pomoć u roku od tri sata od početka simptoma moždanog udara.

U karlovačkom rodilištu uvedena je epiduralna i spinalna anestezija, a dobit će i novi ultrazvučni aparat za otkrivanje oštećenja na plodu. Snažno se razvija i intenzivna medicina na kojoj je uveden čitav niz novih metoda i opreme, poput anesteziološke tehnike kojom se operativni zahvati obavljaju dok je pacijent u budnom stanju. To su neka od najvažnijih dostignuća u karlovačkoj bolnici ostvarena u proteklom razdoblju zbog čega pacijenti više ne moraju u Zagreb.

Predstavili su ih dr. Mirjana Lončarić- Katušin. dr. Željko Štajcer, dr. Jasna Topić, dr. Janko Grman i dr. Ervin Jančić na čelu s ravnateljem bolnice dr. Nedjeljkom Strikićem. Naporan i predan rad svih djelatnika zadnje tri i pol godine rezultirao je i time da se karlovačka bolnica našla među sedam izabranih u Hrvatskoj za postupak akreditacije.

 – Usporedo s uređenjem bolnice unapređivali smo struku. Imamo najveći broj liječnika u povijesti. Nikada nismo imali toliko doktora znanosti. Svaki napredak struke znači i veće financijske izdatke, ali u tri godine poslujemo pozitivno – poručio je ravnatelj karlovačke bolnice i dodao da unatoč sjajnim rezultatima, u ustanovi kojom dnevno prođe oko tri tisuće pacijenata, ima i neželjenih ishoda liječenja. No nastoje ih svesti na najnižu razinu.

 – Kvaliteta u bolnici uvijek je postojala, ali je bilo pitanje kako je unaprijediti. Želimo postati akreditirana bolnica, ali ne zbog titule, nego onog što to nosi, a to je da u središtu svega bude pacijent, da održimo kvalitetu i možemo izići pred građane i reći da radimo kvalitetno i da su sigurni u odnosu na sve struke – rekla je pomoćnica ravnatelja za kvalitetu dr. Lončarić-Katušin.

Skupili smo chefove Fuliranja
ADVENTSKA ČAROLIJA
Skupili smo chefove Fuliranja: Ovo su majstori adventskih delicija koji za vas spremaju street food čuda
  • mador:

    Sve je to lijepo i dobro jos samo kada bi manje gledali koje je nacionalnosti pacijent.

  • igalov49:

    Madore, jesi li pio bunike? Nitko od čeha, mađara, slovenaca,ukrajinaca, poljaka, nijemaca, pravoslavaca se nije žalio!

  • marioneta:

    Ima ih puno, ..još samo da znaju na vrijeme prepoznati bolest i postaviti pravu dg,,,a i ljubaznost im nije vrlina...