Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedalko Vukovara

U Bogdanovcima pronađeno zakopano tijelo, pretpostavlja se kako se radi o nestalome u Domovinskom ratu

policija
Hrvoje Jelavić/Pixsell
17.11.2015.
u 14:22

Prema riječima mještana kosti su pronađene na cesti koja vodi prema groblju, a tijelo je bilo umotano u deku

Prilikom zemljanih radova na izgradnji kanalizacije u Bogdanovcima, selu nedaleko od Vukovara, djelatnici su pronašli zakopane ljudske kosti. Prema riječima mještana kosti su pronađene na cesti koja vodi prema groblju, a tijelo je bilo umotano u deku. Oni su sigurno kako se radi o tijelu nestale osobe iz Domovinskoga rata. Pronalazak ljudskih kostiju potvrdila nam je i policija odakle navode kako su kosti pronađene na javnoj površini, između ceste i nogostupa.

– Kosti su bile zakopane na dubini od 150-170 centimetara. Pretpostavlja se kako se radi o tijelu iz Domovinskog rata. Patolog vukovarske bolnice potvrdio je da se radi o ljudskim kostima, rekla je Maja Barbarić iz PU Vukovarsko-srijemske županije. Dodala je i kako će ekshumacija kostiju biti obavljena u ponedjeljak, 23. studenoga, u nazočnosti vladinog Ureda za zatočene i nestale osobe. Bogdanovci su jedno od naselja koja su u Domovinskom ratu najteže stradala. Selo je bilo u cijelosti razoreno tako da bukvalno niti jedna kuća nije bila useljiva ili ostala neoštećena. Tijekom obrane Bogdanovaca ubijeno je 89 mještana, a 27 ih se i danas vode kao nestali. Tijekom Domovinskog rata Bogdanovci su nazivani vratima Vukovara i imali su veliki značaj u obrani grada. Do sloma obrane Bogdanovaca došlo je 10. Studenoga 1991. godine.  

>> Na banneru od 210 metara ispisali imena 1145 vukovarskih heroja

Komentara 5

HA
Harrawath
14:39 17.11.2015.

Nije bukvalno nego doslovno. Zar večernji nije neki dan objavio hrvatsko srpski riječnik?

Avatar jwayne
jwayne
14:57 17.11.2015.

Strašno je čime se vi zamarate, i bukvalno i doslovno!! Ovdje se radi je o jednom čovjeku, jednoj sudbini ... jednom ZLOČINU! Jedan nestali manje ... počivao u miru!

IA
iamia
14:45 17.11.2015.

bukvalno?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije